به گزارش اقتصاد معاصر؛ در این مطلب به معرفی خودرو شاسی بلند سایپا آریا همراه با مشخصات فنی، طراحی ظاهری و امکانات رفاهی خودروی شاسی بلند آریا سایپا می پردازیم.
خودرویی با نام «آریا» که گفته میشود کراس اوور شده محصول دیگر سایپا با نام شاهین است. خودرویی که در دسته خودروهای شاسیبلند و هاچبک قرار میگیرد.
شاسی بلند آریا سایپا وارد مرحله تولید شدهاست و برخی از قطعات این خودرو نیز تغییر کردهاند. آریا یک کراس اوور ایرانی است و رقیب مستقیم آن ریرا ایران خودرو به شمار میرود.
پیشتر اشاره کردیم که آریا نسخه کراس اوور شاهین است و از قرار معلوم این دو خودروی سایپا از روی پلتفرم محصولی چینی به نام ولکس C30 الهام گرفتهاند. از طرفی ولکس سی 30 که طی سالهای اخیر راهی بازار داخلی ما شده از روی پلتفرم یکی از خودروهای تویوتا پاریس تولید شده است.
موتور شاسی بلند آریا سایپا با کد N20 یک پیشرانه دو لیتری چهار سیلندر خطی با حجم دقیق ۱۹۹۸ است. این پیشرانه توان تولید ۱۴۸ اسب بخار در دور موتور ۶۰۰۰ و حدود ۲۰۴ نیوتونمتر گشتاور در دور ۴۴۰۰ را دارد.
این پیشرانه، مجهز به فناوری DOHC و دارای دو میل بادامک است که هر دو آنها به سیستم VVT مجهز هستند. سر سیلندر موتور هم از نوع آلومینیومی است.
ضریب تراکم این موتور ۱۱.۵:۱ است که شاید کمی به کیفیت سوخت ایران حساس باشد، اما گمان نمیرود دچار مشکلات خودروهای توربو شارژر شود.
پایه موتور کراس اوور آریا، پیشرانه ۴G63 میتسوبیشی (سری Sirius) است که شرکت DAE چین با مشارکت AVL اتریش آنرا توسعه داده. طراحی این پیشرانه مربوط به سال ۱۹۸۰ میلادی است که تا سال ۲۰۰۵ روی مدلهای مختلفی از محصولات میتسوبیشی، کیا، هیوندایی و حتی دوج هم استفادهشدهاست. سری Sirius پیشرانههای میتسوبیشی دامنهی گستردهای از پیشرانههای ۱.۸L تا ۲.۴L در دو نوع بنزینی و دیزلی را شامل میشوند.
هنوز امکانات نهایی شاسی بلند آریا سایپا مشخص نشدهاست. اما امکاناتی مانند سامانههای کنترل پایداری و کنترل کشش، کنترل شروع حرکت در سربالایی، رادار نقطه کور، دوربین ۳۶۰ درجه، سنسور پارک عقب، استارت دکمهای، ایربگهای راننده و سرنشین کناری، کروز کنترل، نمایشگر لمسی و صفحه کیلومتر دیجیتال یکپارچه، سنسور فشار باد تایرها و… از امکانات اصلی این خودرو خواهند بود.
گفتنی است که هنوز دربارهی قیمت و زمان عرضهی این خودرو هیچ اطلاعرسانی توسط سایپا انجام نشدهاست.