افزایش ۲۰ درصدی مصرف آب کشور در ایام خانه‌تکانی

به گزارش اقتصاد معاصر؛علی سیدزاده، مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تا کنون میزان بارندگی در کل کشور ۷۸.۸ میلی‌متر به ثبت رسیده است و این امر بیانگر کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مقایسه با بلند مدت است.

وی در ادامه چهار بازه زمانی را پیک مصرف آب در کشور عنوان کرد و افزود: در این ایام میزان مصرف آب نسبت به شرایط نرمال افزایش قابل توجهی می‌یابد.

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور یادآور شد: پیک‌های مصرف در بازه‌های زمانی چون ایام انتهای سال به دلیل سنت خانه‌تکانی؛ در ایام مذهبی و در شهرهای مذهبی به دلیل حضور جمعیت فراوان در این شهرها مانند قم و مشهد؛ در عید نوروز در شهرهای مسافرپذیر و نیز در تابستان به دلیل افزایش قابل توجه دمای هوا رخ می‌دهد.

سیدزاده با تاکید بر اهمیت اطلاع‌رسانی به صحیح و به موقع درباره روش‌های مصرف بهینه آب در این ایام، ابراز داشت: با استفاده و اتکا به روش‌های ساده می‌توان از افزایش مصرف آب جلوگیری کرد؛ از جمله استفاده کامل از ظرفیت لباسشویی، و یا این که به جای شست‌وشوی فرش و دیگر وسایل مشابه مانند پرده‌ها  در منزل از خدمات قالی‌شویی و خشک شویی استفاده کرد.

وی ادامه داد: برای پاکسازی راهرو‌ها و معابر هم تا جای ممکن می‌شود استفاده از آب را حذف کرد و اگر هم قرار است شست و شو با آب انجام شود، از مواد شوینده کمتری استفاده شود چرا که استفاده زیاد از مواد شوینده مدت زمان فرایند شست و شو را افزایش می‌دهد و طبیعتا مصرف آب نیز افزایش پیدا خواهد کرد.

سیدزاده ادامه در نهایت مطلوب است، هموطنان با توجه به شرایط آبی کشور، در و پنجره‌های فضای باز را به جای شستن با شلنگ و آب روان با سطل و دستمال پاک کنند و ماشین لباسشویی و ظرفشویی را برای چند تکه لباس و ظرف روشن نکنند و به عبارتی در مقابل مصرف آب در این ایام مسئولانه رفتار کنند. 

مدیرکل دفتر مدیریت مصرف آبفای کشور درباره چگونگی تعیین الگوی مصرف آب در کشور، اظهار کرد: این امر به مولفه‌های مختلفی از جمله شرایط اقلیمی بستگی دارد. در تهران الگوی مصرف هر خانوار ۱۲ مترمکعب در ماه است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ۵۲ درصد تعداد واحدهای خانگی در سراسر کشور زیر الگو، مصرف می‌کنند و ۴۸ درصد واحدهای خانگی سراسر کشور بالای الگو مصرف آب دارند.