آنکتاد اعلام کرد
آمادگی ایران برای تکنولوژی‌های جدید بیشتر از ۹۸ کشور جهان

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل با تعریف شاخصی به نام شاخص آمادگی برای تکنولوژی‌های پیش‌رو به بررسی میزان آمادگی ۱۷۰ کشور از جمله ایران در مواجهه با پیشرفت‌های نوین تکنولوژیک مثل هوش مصنوعی پرداخته است. 

هر کشور با توجه به ظرفیت‌های مالی، صنعتی، اطلاعاتی، انسانی و تحقیقاتی خود در مواجهه با تکنولوژی‌های جدید، نمره‌ای از صفر تا یک در این شاخص را به دست آورده است. هر چه نمره کشوری بیشتر باشد، دلالت بر آمادگی بیشتر آن کشور در فضای تکنولوژیک آینده دارد. 

آنکتاد در گزارش خود، نمره ایران در شاخص آمادگی برای تکنولوژی‌های پیش‌ رو را ۰.۵۴ اعلام کرده که بیشتر از ۹۸ کشور جهان است. 

ایران در رده‌بندی جهانی رتبه ۷۲ را در میان ۱۷۰ کشور از این نظر به دست آورده است. رتبه ایران در گزارش امسال آنکتاد یک پله نسبت به گزارش پیشین این سازمان که در سال ۲۰۲۲ منتشر شده بود، ارتقا داشته است. ایران در سال ۲۰۲۲ در جایگاه ۷۳ جهان از نظر میزان آمادگی برای تکنولوژی‌های پیش رو قرار گرفته بود. 

گزارش آنکتاد نشان می‌دهد که ایران از چند کشور اروپایی نیز ظرفیت و آمادگی بیشتری برای تکنولوژی‌های نوین دارد. از جمله کشورهای اروپایی که در رده پایین‌تری نسبت به ایران قرار گرفته‌اند عبارت از مولداوی با رتبه ۷۳، بوسنی و هرزگوین با رتبه ۸۱ و آلبانی با رتبه ۸۹ هستند. 

برخی کشورهای دیگر که آمادگی کمتری نسبت به ایران داشته و در رتبه پایین‌تر از ایران قرار گرفته‌اند، عبارت از اندونزی، لبنان، مصر، الجزایر، قزاقستان، عراق، پاکستان و ارمنستان هستند. 

آمریکا با کسب نمره یک در شاخص آمادگی برای تکنولوژی‌های پیش‌رو، جایگاه نخست جهان را به خود اختصاص داده و سوئد، انگلیس، هلند، سنگاپور، سوئیس، کره جنوبی، آلمان، ایرلند و فرانسه به ترتیب در رتبه‌های دوم تا دهم جهان قرار گرفته‌اند.