رضا سپهوند، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره علت چهارفصل شدن خاموشیها و تداوم ناترازی در تامین برق اظهار داشت: بر اساس برآوردهای کمیسیون انرژی، متاسفانه خاموشیها ادامهدار خواهد بود. ناترازی برق به دلیل افزایش مصرف و عدم تحقق وعدههای وزارت نیرو در کوتاهمدت، همچنان پابرجاست. مهمترین مساله این است که وزارت نیرو بتواند خاموشیها را مدیریت کند و اجازه ندهد تا مانند سال گذشته، بخش صنعت آسیب ببیند. در سالی که به نام سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده، حفظ تولید اهمیت زیادی دارد و نباید خاموشیها به بخشهای صنعت و کشاورزی لطمه بیشتری وارد کند.
وی در پاسخ به این پرسش که وزارت نیرو چه وعدههایی به کمیسیون انرژی داده، افزود: وزیر نیرو وعده داده که ۱۶ مگاپروژه تا زمان پیک مصرف برق در تابستان وارد مدار شود اما بنده بعید میدانم که این وعده عملی شود. از مجموع ۱۰ هزار مگاوات ظرفیت وعده داده شده، پیشبینی میکنم حدود ۳ تا ۵ هزار مگاوات آن به بهرهبرداری برسد. بنابراین، تحقق کامل آن ۱۶ پروژه در عمل ممکن نخواهد بود.
سپهوند درباره اقدامات کمیسیون انرژی برای کاهش ناترازی و مدیریت مصرف نیز گفت: کمیسیون انرژی از تابستان سال گذشته تاکنون پیگیر چند موضوع کلیدی بوده است. نخست، مدیریت مصرف انرژی در حوزه برق است که در این زمینه نیز فشارهایی به وزارت نیرو وارد شده تا پروژهها سریعتر به بهرهبرداری برسند. دوم، بهینهسازی مصرف سوخت و تشکیل قرارگاه ملی مدیریت انرژی است. این قرارگاه با حضور نمایندگان وزارتخانههای صمت، جهاد کشاورزی، نفت، نیرو، رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و سوخت، نماینده دادستانی و کمیسیون انرژی فعال شده است. هدف این قرارگاه، جلوگیری از قاچاق سوخت، کاهش مصرف برق توسط ماینرها و مدیریت بهینه روشنایی معابر عمومی است.
وی ادامه داد: دولت لایحهای برای تغییر ساعت کاری به ۶ صبح تا یک بعد از ظهر ارائه داده که اجرای آن میتواند حدود ۱۰۰۰ مگاوات صرفهجویی در مصرف برق به همراه داشته باشد. در شرایطی که امکان تامین سریع برق وجود ندارد، مدیریت صحیح مصرف موجود، ضروریترین اقدام برای جلوگیری از آسیب به صنعت، تولید و خانوارها است.