حمیدرضا عزیزی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره تداوم ناترازی برق و گسترش خاموشیها به چهار فصل سال اظهار داشت: در سال گذشته، مجموعهای از عوامل باعث شد تامین انرژی با مشکلات جدی مواجه شود؛ از جمله وقوع اتفاقات ناگواری مانند شهادت شهید رئیسی، تغییر دولت و ناهماهنگیهایی که در مراحل ابتدایی استقرار دولت وجود داشت؛ این مسائل موجب عقبماندگی در ذخیرهسازی سوخت و برنامهریزی برای تامین برق شد اما اکنون دولت مستقر و کابینه مشخص شده و انتظار میرود تا آن دسته از مشکلاتی که ناشی از نبود هماهنگی بوده، رفع شده باشد.
وی با اشاره به برنامههای جدید دولت در حوزه تامین انرژی افزود: دولت ۱۴ پروژه بزرگ برای افزایش ظرفیت تولید برق در سطح کشور تعریف کرده که مطابق برنامهریزیها، در سال نخست اجرای آنها حدود ۴ هزار مگاوات به ظرفیت برق کشور افزوده خواهد شد. البته باید توجه داشت که دستیابی یکباره به ظرفیتهای بالای تولید نظیر ۲۰ هزار مگاوات برق، به ویژه از مسیر انرژیهای تجدیدپذیر همچون برق خورشیدی، امکانپذیر نیست. مسیر منطقی، پیشرفت گامبهگام در چارچوب برنامه هفتم است.
عزیزی در ادامه بر نقش مردم در رفع ناترازی برق تاکید کرد و گفت: اگر مردم فقط ۲۰ درصد صرفهجویی در مصرف برق داشته باشند، میتوانیم حدود ۱۰ هزار مگاوات از ظرفیت کشور را آزاد کنیم. این صرفهجویی فقط مربوط به مصرف خانگی نیست، بلکه در همه بخشها کاربرد دارد. امروز مصرف انرژی ما ۲.۸ برابر اروپا و ۲.۵ برابر میانگین جهانی است. اگر بتوانیم فرهنگ مصرف بهینه را نهادینه کنیم، قدم بزرگی در جهت حل ناترازی انرژی برداشتهایم.
وی همچنین درباره یارانه ۱۵۰ میلیارد دلاری پنهان انرژی که رئیس جمهور به آن اشاره کرده بود، اظهار داشت: به عنوان نماینده مردمی که بسیاری از آنها حتی خودرو ندارند، اعتقاد دارم پرداخت یارانه بنزین از جیب این افراد به نفع صاحبان خودروهای لوکس، ناعادلانه است. زمانی که بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار در سال یارانه پنهان پرداخت میشود، یعنی افراد ثروتمند با چند خودروی لوکس از منابع عمومی بهرهمند میشوند، در حالی که اقشار محروم کمترین سهم را دارند.
عزیزی تصریح کرد: من ۱۰۰ درصد موافق اصلاح ساختار یارانه انرژی هستم، به شرطی که این اصلاحات با عدالت همراه باشد و منابع حاصل، به صورت واقعی و ملموس به دست مردم محروم و استانهای کمتر برخوردار برسد. در گفتوگو با سایر اعضای کمیسیون انرژی از جمله مالک شریعتی، دیدهام که دیگر نمایندگان نیز با این جهتگیری موافقاند. اگر این منابع به درستی بازتوزیع شود، میتواند به توسعه کشور و رفع نابرابریها کمک جدی کند.