عرضه ۲ میلیارد دلار صکوک مرابحه ارزی در مرکز مبادله برای تامین مالی تا پایان سال

به گزارش اقتصاد معاصر؛ نشست آغاز دوره جدید تامین مالی ارزی بخش تولید با محوریت عرضه اوراق مرابحه ارزی پتروشیمی نگین مهستان و پتروشیمی سروش مهستان بعد از ظهر امروز یک‌شنبه با حضور رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران، مدیرعامل بانک ملت و مدیران عامل هر دو پتروشیمی برگزار شد. 

در این نشست محمد آرام، رئیس هیات مدیره مرکز مبادله ارز و طلای ایران اظهار داشت: عرضه دو اوراق صکوک مرابحه ارزی داریم.

هر کدام به مبلغ ۳۰ میلیون یورو سه ساله با نرخ سود یوروریی ۶ درصد است.

به گفته وی اوراق در مرکز مبادله عرصه می‌شود و بانک عامل بانک ملت است. سوداوراق معاف از مالیات است. این‌اوراق برای تکمیل دو پروژه پتروشیمی سروش مهستان ونگین مهستان است.

آرام گفت: در راستای شعار امسال این اوراق صکوک‌صراحی شده و عرضه و تامین ارز انجام خواهد شد. کل ارز بر اساس ثبت سفارش است و بانک مرکزی تخصیص ارز می‌دهد در پایان هر سال سود پرداخت می‌شود بعد از ۳ سال شرکت پتروشیمی مذکور اصل سرمایه را عودت می‌دهد.

به گفته وی، صکوک مرابحه ارزی حداقل تا ۲ میلیارد دلار اوراق جهت تامین مالی پروژه عرضه می‌کنیم.

۱.۷ میلیون دلار اوراق مصوب داریم

در ادامه این جلسه علی سعیدی مدیرعامل هیات مدیره مرکز مبادله از و طلا گفت: اوراق بعدی، اوراق فولاد مبارکه است که تا پایان اردیبهشت عرضه می‌شود.

به گفته وی بانک ملت در این عرصه ضامن، عامل و متعدد است،۶۰ میلیون یورو برای این دو شرکت پتروشیمی است و ۶۶۰ میلیون یورو نصیب شرکت‌ها می‌کند.

سعیدی افزود: در حال حاضر ۱.۷ میلیون دلار اوراق مصوب داریم که در مرحله آخر تعهد از بانک‌ها است که در سه ماهه اول سال حدود ۵۵۰ میلیون یورو انتشار اوراق خواهیم داشت. 

در ادامه آرام تصریح کرد: اوراق صکوک‌ مرابحه ارزی برای پروژه‌های با درآمد ارزی داریم، پروژه‌هایی که انتخاب می‌شوند برای پروژه‌هایی است که در مدت کوتاهی تکمیل می‌شوند، چون مدت اوراق ۳ ساله است. 

وی افزود: بانک مرکزی و مرکز مبادله ایران برنامه دارند که ۵۶۰ میلیون یورو اوراق ارزی برای طرح‌های مهم صنعتی کشور در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ منتشر کنند. 

وی در پاسخ به سوال خبرنگار اقتصاد معاصر درباره سرمایه‌گذاری خارجی در اوراق مرابحه ارزی گفت: این جزو مقررات بانک مرکزی است که همه کسانی که درآمد ارزی دارند و تعهد بازگشت ارز ندارند، امکان سرمایه‌گذاری داشته باشد، مثلا ارز حاصل از سود سرمایه‌گذاری باشد. 

به گفته وی سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به مرکز مبادله می‌توانند با عرضه طلا یا با ارز این اوراق را خریداری کنند. 

سرمایه‌گذاران خارجی می‌توانند برای انتقال ارز از طریق شبکه بانک ملت وارد شوند.