بورس امروز بیشترین افت امسال خود را ثبت کرد

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ بازار سهام در هفته‌ای که گذشت پرنوسان بود؛ در ابتدای هفته تحت تاثیر اتفاقات بندر شهید رجایی شرایط در بازار سرمایه نامساعد شد و این در حالی است که در نیمه دوم هفته تعادل به بازار سرمایه بازگشت، تا جایی که در آخرین روز معاملاتی هفته، صف‌های خرید خودنمایی می‌کردند و شاخص کل بورس با ثبت رشد بیش از ۴۱ هزار واحدی، آخر هفته خوبی را رقم زد. 

بر اساس آمارها در هفته گذشته، افزایش ۱.۳۴ درصدی شاخص ‌کل، فرصتی را برای جبران به شاخص هموزن داد و این شاخص توانست با رشد ۵.۱۳ درصدی، عملکرد بهتری از خود نشان دهد. 

این در حالی است که بازدهی شاخص ‌کل بورس و هموزن از ابتدای سال‌ به ترتیب به ۱۷ و ۱۸‌ درصد رسیده‌ است. همچنین در هفته گذشته، میانگین ارزش معاملات از ۱۸ هزار میلیارد تومان عبور کرد و البته خروج ۵۰۰ میلیاردی نقدینگی حقیقی نیز از تالار شیشه‌ای به ثبت رسید. 

یکی از ویژگی‌های معاملات بازار سرمایه در هفته گذشته، سبقت گرفتن شاخص کل هموزن از شاخص کل بورس بود؛ به باور کارشناسان این موضوع دلایل متعددی دارد که یکی از عوامل مهم آن، رشد ارزش معاملات و عبور میانگین هفتگی آن از ۱۸‌ هزار‌ میلیارد‌ تومان بود. این موضوع نشان می‌دهد این بازار توانسته عرضه‌های سنگین ابتدای هفته را با تقاضای قوی پاسخ دهد. 

در فضای بیرون از بازار سرمایه نیز در حالی روزهای ابتدایی هفته گذشته تحت تاثیر حادثه بندر شهید رجایی بود که در ابتدای هفته نیز دور سوم مذاکرات سیاسی میان ایران و ایالات متحده برگزار شد و بسیاری از فعالان بازار انتظار داشتند که خروجی مثبتی از دور سوم مذاکرات به بازار مخابره شود. با این وجود با پایان یافتن دور سوم مذاکرات، اظهارنظر مشخصی از سوی مقامات دو کشور مطرح نشد و فقط بر مثبت بودن نتیجه مذاکرات تاکید شد. 

این در حالی است که قرار بود امروز، دور چهارم این مذاکرات برگزار شود که انتشار خبر لغو دور چهارم مذاکرات، از روز پنج‌شنبه موجی از ابهام در خصوص آینده این مذاکرات و در پی آن، آینده بازارهای مختلف ایجاد کرد. در نتیجه نیز این موج ابهامات و ریسک‌ها موجب شد در آغاز معاملات امروز بازا رسرمایه، صف‌های فروش سنگین در بیشتر نمادهای بورسی به ویژه نمادهای شاخص‌ساز تشکیل شود و در نهایت در پایان معاملات نخستین روز معاملاتی هفته جاری، شاخص کل بورس با ثبت افت بیش از ۶۱ هزار واحدی، بیشترین کاهش روزانه خود در سال ۱۴۰۴ را رقم بزند. شاخص کل هموزن نیز امروز منفی بود و افزون بر آن ۱۰ هزار واحد افت کرد. در فرابورس ایران نیز شاخص کل این بازار ۲۵۶ واحد عقب نشست. 

افزون بر این در جریان معاملات امروز بازار سرمایه، از ۳۶۱ نماد معاملاتی فعال در بورس، ۲۲ درصد معادل ۸۱ نماد معاملاتی مثبت و ۷۸ درصد معادل ۲۸۰ نماد منفی بودند. در فرابورس نیز از ۳۸۳ نماد فعال در این بازار، ۳۳ درصد معادل ۱۲۶ نماد معاملاتی مثبت و ۶۷ درصد معادل ۲۵۷ نماد منفی بودند. همچنین در پایان معاملات امروز، ۱۴ درصد معادل ۵۲ نماد معاملاتی در بورس با صف خرید و ۴۸ درصد معادل ۱۷۵ نماد با صف فروش مواجه شدند. در فرابورس هم ۲۲ درصد معادل ۸۴ نماد با صف خرید و ۳۲ درصد معادل ۱۲۴ نماد با صف فروش به کار خود پایان دادند. ضمن اینکه در پایان معاملات، ارزش صف‌های خرید نیز هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان در برابر ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومانی بود که در صف فروش بودند. 

علاوه بر این ۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی نیز از بازار سهام خارج شد و صندوق‌های درآمد ثابت نیز با خروج ۸۹۸ میلیارد تومانی نقدینگی مواجه بودند. در مجموع باید گفت امروز تحت تاثیر ابهامات و ریسک‌های مربوط به مذاکرات سیاسی، یک روز بد در بازار سرمایه رقم خورد که در بازار ارز دلار دوباره به کانال ۸۶ هزار تومان صعود کرد و هر گرم طلای ۱۸ عیار به قیمت ۶ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسید. 

با توجه به ابهامات موجود، به نظر می‌رسد تا رسیدن به نتیجه نهایی و مشخص در مذاکرات سایسی، کماکان بازارهای مختلف با نوسان مواجه باشند و در این بین، بازار سرمایه نیز از این ریسک‌ها و هیجان‌های منفی و مثبت در امان نباشد.