سقوط روپیه هند در سایه تنش‌های سیاسی با پاکستان

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از العربیه؛ روپیه هند در روز چهارشنبه با افتی حدود ۰.۵ درصدی در برابر دلار آمریکا، در سطح ۸۴.۸۲۵۰ بسته شد و بدترین عملکرد یک‌روزه خود در یک ماه اخیر را ثبت کرد. این کاهش ارزش تحت تاثیر نگرانی‌ها از بالا گرفتن تنش‌های سیاسی میان هند و پاکستان و همچنین افت ارزش دیگر ارزهای آسیایی رخ داد. 

دولت هند اعلام کرد که ۹ پایگاه «زیرساخت‌های تروریستی» در پاکستان را هدف حمله قرار داده است. این پایگاه‌ها به ادعای هند با حمله‌ای که ماه گذشته به گردشگران در کشمیر هند انجام شد و جان ۲۶ نفر را گرفت، مرتبط بودند. در مقابل، پاکستان اعلام کرد که پنج جنگنده هندی را ساقط کرده است؛ درگیری‌ که به گفته مقامات، شدیدترین تقابل میان این دو همسایه مجهز به سلاح هسته‌ای در بیش از دو دهه گذشته بوده است. 

به گفته یک معامله‌گر از یک صندوق پوشش ریسک در سنگاپور، انتظار می‌رود که روپیه هند با توجه به تحولات احتمالی آینده، همچنان با نوسانات و فشارهایی روبه‌رو شود.

وی افزود که در کوتاه‌مدت، احتمال کاهش تمایل به سرمایه‌گذاری صعودی روی این ارز وجود دارد و بانک مرکزی هند (RBI) ممکن است برای مهار نوسانات شدید وارد عمل شود. 

به گفته یک معامله‌گر از بانکی در بمبئی، در طول روز زیان‌های روپیه به لطف فروش دلار توسط یک گروه تجاری بزرگ در حوالی سطح ۸۴.۹۰ و همچنین مداخله‌های گاه‌به‌گاه بانک‌های دولتی محدود شد. 

ارزهای دیگر آسیایی نیز در این روز با کاهش ارزش مواجه شدند؛ یوآن چین در بازار برون‌مرزی به سطح ۷.۲۲ رسید و روپیه اندونزی نیز ۰.۵ درصد افت کرد. بانک MUFG در یادداشتی نوشت: «تمایل به ریسک‌پذیری در بخشی از بازار کاهش یافته است، زیرا هند به مناطقی در نزدیکی مرز کشمیر در پاکستان حمله کرده و پاکستان نیز به این اقدام واکنش نشان داده است. این وضعیت خطر تشدید درگیری را افزایش داده است.»

شاخص‌های اصلی بورس هند، یعنی BSE Sensex و Nifty ۵۰، در میان نوسانات مثبت و منفی، در نهایت با افزایش اندکی نسبت به روز قبل بسته شدند، در حالی که بازدهی اوراق قرضه ۱۰ ساله مرجع به ۶.۳۳۸۱ درصد کاهش یافت.

سرمایه‌گذاران اکنون منتظر تصمیم سیاست‌گذاری فدرال رزرو در پایان روز هستند و پیش‌بینی می‌شود تغییری در نرخ‌های بهره مرجع اعمال نشود.