در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد
آغاز برنامه‌ریزی برای رفع ناترازی خوراک در صنعت پتروشیمی

حسن علیمراد، مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی پتروشیمی در حاشیه بیست‌ونهمین نمایشگاه نفت، گاز و پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره وضعیت تولید و چالش‌های صنعت پتروشیمی اظهار داشت: صنعت پتروشیمی ایران با ۷۳ شرکت تولیدی و سه نیروگاه فعالیت می‌کند. ظرفیت اسمی این مجموعه ۹۶ میلیون تن است اما ظرفیت واقعی تولید به دلیل ناترازی خوراک حدود ۷۵.۵ میلیون تن است. 

وی افزود: اختلاف حدود ۲۰ میلیون تنی بین ظرفیت اسمی و واقعی ناشی از ناترازی خوراک است که مانع دستیابی به ظرفیت کامل تولید شده است. 

علیمراد به برنامه‌های رفع این مشکل اشاره کرد و گفت: برای حل ناترازی، طرح‌های مختلفی از جمله سرمایه‌گذاری در بخش بالادست توسط شرکت‌های پتروشیمی برنامه‌ریزی شده است. شرکت‌های بزرگ پتروشیمی که توانمندی و برنامه‌ریزی مناسب دارند، در آینده نزدیک قراردادهایی با شرکت ملی نفت امضا خواهند کرد. پیش‌بینی می‌شود این قراردادها ظرف شش ماه آینده نهایی شوند. 

وی با استناد به آیین‌نامه جدید دولت اظهار کرد: بر اساس ماده ۴۳ برنامه پنج‌ساله هفتم، آیین‌نامه‌ای توسط هیات دولت تصویب و ابلاغ شده که به شرکت‌های پتروشیمی اجازه می‌دهد مستقیما در مخازن گازی و نفتی سرمایه‌گذاری کنند. 

حسن علیمراد تاکید کرد: این اقدام نه‌ فقط تداوم تولید در صنعت پتروشیمی را تضمین می‌کند، بلکه بخشی از گاز طبیعی کشور را آزاد کرده و در اختیار سایر مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد.

{$sepehr_media_93814_400_300}