الیاس کردی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره بستههای حمایتی برای تقویت بازار سرمایه اظهار داشت: در نبود این حمایتها، بازار بسیار سنگین و کُند پیش میرفت و اتفاق ویژهای رخ نمیداد اما باید توجه داشت که دو عامل باعث جذابتر شدن بازار سهام شده است. نخست، اصلاح حدود ۳۰ درصدی قیمتها در بسیاری از نمادها که بازار را ارزندهتر کرده و دوم، حمایتهای دولتی که البته هنوز چشمانداز روشنی از نحوه اجرای آنها وجود ندارد.
وی افزود: به نظر میرسد مسؤولان در اجرای حمایتها محتاطانه عمل میکنند و منتظر حرکت بازار هستند. احتمالا آنها قصد دارند حمایت نهایی را در زمانی انجام دهند که کف بازار مشخص میشود.
این کارشناس در پاسخ به سوالی درباره عملکرد دولت در مدیریت بحران بازار سرمایه گفت: قضاوت در این مورد دشوار است، زیرا نمیتوان آینده را پیشبینی کرد. چند ماه پیش، مصاحبهای از یکی از مسؤولان منتشر شد که در آن به وجود ریسکهای سیستماتیک در آینده اشاره شده بود. این نشان میدهد که سازمان تا حدی برای این ریسکها آماده بوده؛ هرچند زمان و ابعاد دقیق آن مشخص نبود.
وی تاکید کرد: واقعیت این است که مواجهه با این موضوع هنوز به پایان نرسیده و قضاوت نهایی در این مرحله درست نیست. باید منتظر ماند و دید آیا درگیریهای اخیر مانند جنگ ۱۲ روزه ایران و اسرائیل، ادامه خواهد یافت یا خیر. فقط پس از روشن شدن این مسائل میتوان عملکرد دولت را به طور دقیق ارزیابی کرد.
به گفته این کارشناس، هرچند بستههای حمایتی دولت و اصلاح قیمتها در بازار، تا حدی به جذابیت آن افزوده اما ابهامات موجود و ریسکهای سیستماتیک همچنان مانع از قضاوت قطعی درباره اثربخشی این اقدامات هستند.