ساعت پخش و تکرار برنامه لاله خیز شبکه یک

به گزارش اقتصاد معاصر؛ برنامه لاله خیز روایت جنگ 12 روزه و حملات رژیم صهیونیستی به ایران است که  موجب شهادت شماری از مقامات نظامی، دانشمندان هسته ای و مردم عادی از جمله کودکان کشورمان شد.ساعت پخش برنامه لاله خیز شبکه یک ساعت 19 هر روز و ساعت تکرار این برنامه ساعت 00:17 بامداد و 11 صبح روز بعد است. این برنامه با اجرا راحله امینیان از شبکه یک سیما پخش می شود.

برنامه لاله خیز شبکه یک

ساعت پخش برنامه لاله خیز شبکه یک

برنامه لاله خیز شبکه یک هر روز ساعت 19 پخش میشود.

جدول زمانبندی پخش:

رویداد زمان پخش
پخش اصلی هر روز ساعت ۱۹
تکرار اول ۰۰:۱۷ بامداد (روز بعد)
تکرار دوم ساعت ۱۱ صبح (روز بعد)

محورهای اصلی برنامه

بررسی استراتژیهای دفاعی و پاسخ نیروهای مسلح ایران.
معرفی شهدای نظامی (فرماندهان و نیروهای ارتش و سپاه).
یادواره دانشمندان هستهای شهید شده در حملات.
پرداختن به جانباختن شهروندان عادی از جمله کودکان.
مستندسازی ایستادگی مردم و نیروهای مسلح در برابر تجاوز.
تأکید بر وحدت و انسجام داخلی در مقابله با دشمن.
ثبت مستند وقایع ۱۲ روز جنگ برای حفظ حافظه جمعی.
افشای ابعاد جنایات رژیم صهیونیستی علیه ایران.

ساعت پخش برنامه لاله خیز شبکه یک

«لاله خیز»؛ روایت شهدا از دل مردم

در روزهایی که نام و تصویر قهرمانان پشت تیترهای خبری گم می‌شود، برنامه «لاله خیز» با نگاهی مردمی و روایتی صمیمی از زندگی شهدای جنگ ۱۲ روزه، تلاش کرده است تا صدای خانواده‌هایی باشد که هنوز در سوگ‌اند. امیرحسین اکاتی تهیه‌کننده «لاله‌خیز» درباره شکل‌گیری و روی آنتن بردن این برنامه، گفت: زمانی که شبکه یک سیما سفارش تولید برنامه‌ای درباره شهدای جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل را داد، تنها کمتر از یک هفته برای رساندن برنامه به پخش فرصت داشتیم. به واسطه این که پیش‌تر مشغول تولید فصل سوم مجموعه «رخِ مادر» درباره مادران شهدا بودم، همین باعث شد وقتی پیشنهاد «لاله خیز» مطرح شد، ارتباط ذهنی خوبی با فضای موضوع برقرار کنم. از طرف شبکه خواسته شده بود یک برنامه ترکیبیِ گفت‌وگومحور با فضای مستند درباره شهدای این جنگ آماده کنیم تا بتوانیم با خانواده‌ها و بازماندگان گفت‌وگو کنیم. خلاصه در پنج روز، مراحل پیش‌تولید، طراحی دکور، انتخاب مجری و ضبط قسمت نخست انجام شد. 

وی اظهار کرد: از روز اول تأکید ما بر این بود که برویم سراغ شهدای عادی، مردم معمولی؛ چون در حملات اسرائیل فقط اهداف نظامی هدف قرار نگرفته بودند. جاهای عمومی، مراکز درمانی، بیمارستان‌ها و مردم کوچه و خیابان مورد اصابت بودند. این دشمنی با مردم ایران بود، نه فقط نظامیان. برای همین سعی کردیم سوژه‌هایی را انتخاب کنیم که از دل مردم و زندگی روزمره آمده‌اند. 

این تهیه‌کننده درباره انتخاب سوژه‌ها، اذعان کرد: برای اینکه برنامه کیفیت مناسبی داشته باشد و شأن خانواده‌های شهدا حفظ شود، با تمام سرعت وارد مرحله اجرایی شدیم. طراحی دکور، هماهنگی‌ها، انتخاب مجری و ضبط برنامه خیلی فشرده پیش رفت. سخت‌ترین بخش کار، سوژه‌یابی بود چون خانواده‌ها به‌تازگی عزیزی را از دست داده بودند و هماهنگی برای گفت‌وگو با آن‌ها بسیار حساس و دشوار بود. برخلاف تصور برخی که فکر می‌کنند هماهنگی برای چنین برنامه‌ای آسان است، واقعاً زمان‌بر بود و فشار روانی زیادی داشت. خدا را شکر با تلاش تیم و همراهی برخی نهادها از جمله بنیاد شهید و هلال احمر و همچنین معرفی‌های مردمی، توانستیم سوژه‌های برنامه را نهایی کنیم. 

اکاتی درباره ادامه روند برنامه گفت: از ابتدا طراحی ما این بود که برنامه یک بخش گفت‌وگو در استودیو و یک بخش مستند در دل محله، خانه و فضای زندگی شهید داشته باشد تا از زبان اطرافیان روایت کامل‌تری ارائه شود. با این حال، به‌دلیل فشار زمانی، در قسمت‌های ابتدایی بیشتر در استودیو متمرکز بودیم. از قسمت سوم و چهارم به بعد، بخش مستند فعال‌تر شده و به سمت روایت‌های عمیق‌تر می‌رویم تا بیننده کاملاً فضای انسانی این خانواده‌ها را درک کند. 

وی درباره سپردن اجرا به راحله امینیان که چندی پیش در جریان جنگ لبنان به ضاحیه رفته بود و با مادران شهدا به گفت‌وگو پرداخته بود، اظهار کرد: در انتخاب مجری هم با توجه به پیش‌زمینه‌ای که از حضور خانم امینیان در مناطق جنگی مانند ضاحیه و گفت‌وگو با مادران شهدا داشتم، احساس کردم ارتباط مؤثری می‌تواند با این فضا و خانواده‌ها برقرار کند. ضمن اینکه او نویسنده و سردبیر هم هست و در شرایطی که فرصت پژوهش حرفه‌ای زیادی نداشتیم، این توانمندی‌ها برای ما مهم و کمک‌کننده بود. 

اکاتی در پایان درباره این ویژه برنامه محرمی، عنوان کرد: «لاله خیز» در ابتدا قرار بود ۱۳ قسمت تولید شود، ولی هنوز دقیق مشخص نیست چند قسمت روی آنتن خواهیم رفت، چون احتمال دارد برنامه بعد از محرم هم ادامه یابد. به همین دلیل تمایلی نداریم ساختار برنامه صرفاً حالت محرمی داشته باشد، بلکه به همان الگوی محتوایی خودمان ادامه می‌دهیم.