قیمت گوشت قرمز در آمریکا رکورد زد

به گزارش اقتصاد معاصر؛ به نقل از گاردین، ترکیب کلاسیک عرضه محدود و تقاضای قوی، قیمت گاو و گوشت قرمز در آمریکا را به بالاترین سطح رسانده است و به نظر نمی‌رسد که این روند به‌زودی متوقف شود چرا که کشاورزان تمایلی به گسترش گله‌های خود ندارند و تلیسه‌های (گاو‌های ماده جوان) گران‌قیمت را برای جبران بدهی‌هایشان به فروش می‌گذارند.

قیمت گوشت چرخ‌کرده در آمریکا طی ماه اوت به رقم بی‌سابقه 6٫32 دلار به ازای هر پوند رسید و بر اساس شاخص قیمت مصرف‌کننده، قیمت گوشت گاو نسبت به سال گذشته 13٫9 درصد افزایش یافته است؛ جهشی که به‌مراتب از نرخ تورم کلی 2٫9 درصدی فراتر رفته است.

در عین حال، سال‌ها قیمت پایین، افزایش هزینه‌های پرورش دام و خشکسالی‌های چندساله که مراتع چرا را خشکاند، باعث شد دامداران آمریکایی گله‌های خود را به کمترین سطح از سال 1951 کاهش دهند.

در نتیجه، قیمت قراردادهای آتی گاو زنده در بورس کالای شیکاگو به 243٫58 دلار به ازای هر صد واحد وزن (هر صد پوند) رسید.

دیوید اندرسون، متخصص دام در دانشگاه اِی‌انداِم (A&M) تگزاس می‌گوید دلایل متعددی برای تردید دامداران وجود دارد.

آخرین بار که قیمت گاو در سال 2014 رکورد زد، دامداران به‌سرعت شروع به تکثیر کردند اما زمان زیادی نگذشت که قیمت‌ها سقوط کرد.

وی برآورد می‌کند که دامداران از فروش هر رأس گاو بیش از 500 دلار سود می‌برند و هنوز انگیزه کمی برای افزایش گله‌ها دارند.

برت کنزی، یک دامدار در داکوتای جنوبی که تا چهار نسل قبل از او نیز به همین کار مشغول بود‌ه‌اند و 2700 رأس گاو پرورش می‌دهد، در این باره گفت که قصدی برای گسترش گله خود ندارد.

وی می‌گوید: قیمت‌ها بسیار بهتر شده است اما فقدان اعتماد به بازار وجود دارد.

نارسیسو پرز، بنیان‌گذار شرکت زیا کامودیتیز در شهر البوکِرکی در ایالت نیومکزیکو، که هم دام پرورش می‌دهد و هم دلال دام است، با کنزی هم‌نظر است.

کمبود دام سود شرکت‌های بزرگ فرآوری گوشت از جمله تایسون، جی‌بی‌اِس و کارگیل را کاهش داده و همگی امسال گزارش درآمد پایین‌تری داده‌اند./تسنیم