به گزارش اقتصاد معاصر از وزارت جهاد کشاورزی، این دستورالعمل با تکیه بر اصول مدیریت تلفیقی آفات، روشهای علمی برای شناسایی، پایش و کنترل موثر مگس بنه زعفران را تشریح میکند و در آن ضمن معرفی ویژگیهای زیستی آفت، مراحل حساس چرخه زندگی و زمانهای مناسب برای اجرای اقدامات زراعی و بهداشتی مشخص شده است.
استفاده از روشهای کمخطر و پایدار از جمله حذف بنههای آلوده، جمعآوری بقایای گیاهی، تناوب زراعی با محصولات غیرمیزبان و کاشت عمیق پیازها از نکات کلیدی این دستورالعمل محسوب میشود.
نسخه کامل دستورالعمل در پورتال رسمی سازمان حفظ نباتات کشور، قسمت معاونت کنترل آفات، پیش آگاهی و کنترل عوامل خسارت زا و در بخش «دستورالعملهای باغی» به نشانی www.ppo.ir در دسترس کارشناسان، بهرهبرداران و کلینیکهای گیاهپزشکی قرار دارد.
اجرای دقیق مفاد این دستورالعمل گامی مؤثر در کاهش خسارت و حفظ پایداری تولید زعفران در مناطق مختلف کشور خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ایران با تولید سالانه ۳۳۰ تن و صادرات ۲۸۰ تن از این محصول بزرگترین تولیدکننده و صادر کننده زعفران در دنیا است و در این بین استان های خراسان رضوی و جنوبی با سهمی ۸۵ درصدی بیشترین سهم در تولید زعفران ایران را دارند که از این مقدار ۷۰ درصد مربوط به استان خراسان رضوی و حدود ۱۵ درصد مربوط به استان خراسان جنوبی است.