با تصویب و ابلاغ آئیننامه جدید واردات خودرو -در هفته گذشته- تعرفههای گمرکی در این حوزه دستخوش تغییرات اساسی شد.
قائم مقام وزیر صنعت در گفتگویی جزئیات تامین کالاهای اساسی از واردات تا توزیع در مراکز استانها ها اعلام کرد.
بخشنامه جدید وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تسریع در ارزشگذاری و ترخیص خودروهای وارداتی (کالاهای اساسی) صادر شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از سامانه ۱۲۴ از مسئولان رسیدگی به پیامهای مردمی خواست در سریعترین زمان نسبت به رفع مشکل و جلب رضایت مردم اقدام کنند.
با گذشت بیش از ۸۰ روز از سال ۱۴۰۴، ترخیص خودروهای وارداتی همچنان در گمرک متوقف مانده و بازار در بلاتکلیفی به سر میبرد. اگرچه برخی گمانهها، آتشسوزی در بندر شهید رجایی را دلیل توقف اعلام کردهاند اما شواهد و اظهارات رسمی نشان میدهد که افزایش ناگهانی نرخ ارز محاسباتی و عوارض گمرکی، نبود آییننامه اجرایی و ابهامات قانونی، اصلیترین موانع ورود خودروهای جدید به کشور هستند؛ موانعی که نه فقط فعالان اقتصادی، بلکه خریداران را نیز سردرگم کردهاند.
سخنگوی شورای رقابت گفت: شورای رقابت هیچ تصمیمی مبنی بر خروج خودرو از انحصار یا تغییر شکل نظارت خود اتخاذ نکرده است. مصوبه ۵۴۳ کماکان جاری بوده و سازمان حمایت مسئول محاسبه قیمتها و وزارت صمت متولی ابلاغ آنها خواهد بود.
سهشنبه ۲۰ خردادماه، ایرانخودرو به رویه خود ادامه داد و لیست قیمتهای اصلاحی محصولات خود را به کدال اعلام کرد تا یک جنجال خبری جدید آغاز شود و شاید هم برخی این اقدام ایرانخودرو را به صفکشی این شرکت برابر وزارت صمت تفسیر کردند.
در جهانی که هزینههای مبادله کاهش یافته و رقابت حرف اول را میزند، استمرار سیاستهای حمایتگرایانه نه فقط به بهبود تولید ملی منجر نشده، بلکه رانت، ناکارآمدی و اتلاف منابع را به دنبال داشته است. تجربه چند دهه اخیر نشان میدهد که بدون اصلاح ساختار اقتصادی و باز کردن فضا برای رقابت آزاد، توسعه صنعتی پایدار در دسترس نخواهد بود.