قیمت نفت در معاملات اولیه روز دوشنبه بازار آسیا افزایش یافت، اما همچنان تحت تاثیر قطعی نشدن مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین و دورنمای افزایش عرضه اوپک پلاس قرار دارد.
بانک مرکزی اسرائیل با هشدار درباره تبعات تعرفههای جدید ایالات متحده اعلام کرد که این اقدامات، اقتصاد این رژیم را تحت فشار قرار داده و سرمایهگذاریهای فناورانه و بازارهای مالی را در معرض تهدید قرار داده است. همزمان، ادامه جنگ در نوار غزه و افزایش نرخ تورم، چشمانداز رشد اقتصادی این کشور را با ابهامات بیشتری روبهرو کرده است.
در میانه تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین، شرکتهای خارجی مستقر در چین با فشار فزایندهای روبهرو شدهاند. این شرکتها ناچارند برای واردات قطعات و مواد اولیه، تعرفههای سنگینی به دولت چین بپردازند و هنگام صادرات کالاهای نهایی به ایالات متحده نیز با تعرفههای بالای آمریکایی مواجه شوند؛ روندی که توازن اقتصادی آنان را به شدت تحت تاثیر قرار داده و آینده سرمایهگذاریهای خارجی در چین را با ابهام مواجه کرده است.
در حالی که اقتصاد ترکیه با افزایش تنشهای سیاسی و فشارهای ارزی روبهرو است، موسسه اعتبارسنجی S&P Global Ratings رتبه بدهی بلندمدت این کشور را در سطح BB- تثبیت کرد و ضمن حفظ چشمانداز باثبات، نسبت به خطرات احتمالی برای رشد اقتصادی هشدار داد.
دادههای پایگاه «مارکت واچ» نشان داد که قیمت نفت خام برنت نسبت به سه ماه گذشته ۱۶.۰۷ درصد کاهش یافته و این روند نزولی نگرانیهای تازهای در بازار انرژی ایجاد کرده است.
در پی رقابت شدید با خودروسازان چینی و افت بهرهوری کارخانه، نیسان موتور قصد دارد فعالیت تولیدی خود در واحد ووهان را تا پایان مارس ۲۰۲۶ متوقف کند. این تصمیم در شرایطی گرفته شده که این خودروساز ژاپنی با زیانی بیسابقه در سال مالی گذشته مواجه شده است.
صندوق بینالمللی پول با هشدار نسبت به پیامدهای سیاستهای تعرفهای دونالد ترامپ اعلام کرد افزایش تنشهای تجاری در پی اعمال تعرفههای سنگین از سوی آمریکا، خطر رسیدن بدهیهای جهانی به به بالاترین میزان پس از جنگ جهانی دوم را افزایش داده است.
سفیر ایران در روسیه از عزم ایران و روسیه برای توسعه همکاریهای دوجانبه در زمینههای مختلف از جمله کریدور شمال-جنوب، پروژههای ترانزیتی و انتقال گاز خبر داد.
در پی تشدید تنشهای تجاری میان آمریکا و اتحادیه اروپا، دولت آلمان پیشبینی رشد اقتصادی سال ۲۰۲۵ را به صفر درصد کاهش داد؛ موضوعی که در صورت تحقق، رکود سهساله پیاپی را برای نخستینبار در تاریخ اقتصاد این کشور رقم خواهد زد.
صندوق بینالمللی پول هشدار داد که سیاست تعرفهای غیرقابل پیشبینی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و اقدامات متقابل شرکای تجاری آمریکا احتمالاً ضربه سنگینی به اقتصادهای جهان وارد خواهد کر و رشد اقتصادی آمرکیا و جهان کند خواهد شد.
در پی اعمال تعرفههای تجاری جدید از سوی دونالد ترامپ و افزایش بیثباتی در بازارهای جهانی، سرمایهگذاران ژاپنی طی دو هفته بیش از ۲۰ میلیارد دلار از اوراق قرضه بینالمللی خود را واگذار کردند. این موج فروش که یکی از بزرگترین خروج سرمایهها از اوراق بینالمللی طی دو دهه اخیر به شمار میرود، نشانهای از گسترش اثرات سیاستهای اقتصادی آمریکا بر تصمیمگیری سرمایهگذاران جهانی است.