آمریکا و انگلیس از دستیابی به یک توافق تجاری خبر دادند؛ این نخستین توافق با دولت ترامپ پس از اعلام تعرفه گمرکی علیه بیش از ۱۸۰ کشور و تعلیق ۹۰ روزه آن در اوایل ماه آوریل است.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت، دولت ترامپ کاهش تعرفهها بر واردات چین از ۱۴۵ درصد به ۵۰ درصد را در اسرع وقت بررسی میکند، زیرا قرار است دو طرف برای اولین بار مذاکرات رسمی را آغاز کنند.
درپی انتشار اخباری درباره افزایش ناگهانی تعرفه بر کالاهای ایرانی در عراق، مسئولان سازمان توسعه تجارت اعلام کردند که این تصمیم صرفا متوجه ایران نبوده و در راستای حمایت از تولیدداخلی عراق است.
از زمان ورود یورو به بازارهای جهانی در سال ۲۰۰۰، رقابت استراتژیک بین دلار آمریکا و یورو به یکی از مهمترین چالشهای اقتصادی جهانی تبدیل شده است. این رقابت که از منظر نظریه بازیها و مدلهای اقتصادی مانند رهبر-پیرو و تعادل نش تحلیل میشود، نشاندهنده تلاش دو ارز برای حفظ یا افزایش سهم خود در بازار جهانی است.
صندوق بینالمللی پول با اشاره ضمنی به شکست دولت آمریکا در توقف صادرات نفت ایران پیشبینی کرد ایران در سال جاری میلادی و در سال آینده به طور متوسط ۱.۱ میلیون بشکه در روز نفت صادر کند.
سازمان ملل از صعود ۲ پلهای ایران در ردهبندی کشورهای جهان از نظر توسعه انسانی خبر داد و ایران را توسعه یافته تر از ۱۱۸ کشور جهان معرفی کرد.
جلسه سالانه بانک بارکلیز در لندن با اعتراضات گسترده فعالان حامی فلسطین مواجه شد که این بانک را به حمایت مالی از شرکتهای دفاعی اسرائیلی متهم کردند و خواستار آزادی فلسطین شدند.
روپیه هند در پی تشدید تنشهای سیاسی با پاکستان و افت ارزش ارزهای آسیایی، با بدترین کاهش یکروزه در یک ماه اخیر مواجه شد و در سطح ۸۴.۸۲۵۰ بسته شد.
دادههای رسمی نشان میدهد که شاخصهای اقتصادی در ایالات متحده به دلیل سیاستهای ترامپ به ویژه در بخش تعرفههای تجاری، روند منفی به خود گرفتهاند.
در پی تشدید تنشهای تجاری میان واشنگتن و بروکسل، اتحادیه اروپا اعلام کرده در صورت شکست مذاکرات با آمریکا، آماده است تعرفههایی جدید بر واردات هواپیماهای بوئینگ وضع کند؛ اقدامی که میتواند آغازگر مرحله تازهای از جنگ تجاری فراآتلانتیکی باشد و صنعت هوافضای جهانی را با چالشهای جدی روبهرو کند.
اتحادیه اروپا در مواجهه با بحرانهای ژئوپلیتیک، تورم جهانی و نارضایتی فزاینده کشاورزان، مسیر سیاستهای کشاورزی خود را از محیطزیستمحوری به سوی حمایت از تولید و تامین امنیت غذایی تغییر داده است؛ تغییری که هم آغاز فصلی تازه در راهبرد غذایی این قاره تلقی میشود و هم آثاری زیستمحیطی دارد.