نایب رئیس مجلس با تاکید بر افزایش تعاملات و روابط تجاری میان ایران و ازبکستان گفت: ایران آمادگی دارد تا سطح تعاملات اقتصادی خود با ازبکستان را تا ۵ میلیارد دلار افزایش دهد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: متاسفانه همچنان امضاهای طلایی و تعلل در صدور مجوزها وجود دارد که این موضوع به هیچ عنوان قابل دفاع نیست.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: با قیمت ارز همه چیز در حال تغییر است و دولت برای مهار تورم باید تمرکز بیشتری روی تثبیت قیمت ارز داشته باشد.
یک نماینده مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: فوریترین اقدام دولت برای مهار تورم، باید مربوط به تثبیت نرخ ارز و مدیریت منابع و مصارف باشد.
نائب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: من نمیخواهم بگویم که تحقق نیافتن شعار سال عمدی بوده اما خروجی کار نشان میدهد که بالاخره بیتوجهی صورت گرفته است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: برای اینکه بخواهیم شاهد رشد ارزش پولی ملی مان باشیم باید تجارت را گسترش دهیم.
نایب رییس کمیسیون تلفیق بودجه ۱۴۰۴، گفت: امروز تنها راه صیانت از پول ملی و حفظ ارزش آن و بازگرداندن ثبات به اقتصاد و جلوگیری از تورم های چند 10درصدی و کوچک شدن سفره مردم تنها و تنها از طریق تقویت و ارتقای حکمرانی ریال ممکن خواهد بود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس،گفت: دولت با وجود قانون بهانهای برای ممانعت از واردات خودرو ندارد اما برخی دستهای پنهان مانع از اجرای قانون واردات خودرو میشوند.
رئیس مجلس گفت: قانون کالابرگ از سال ۱۴۰۲ در مجلس تصویب شد و کار آن دنبال می شد که اجرای آن از یک ماه پیش شروع شده است.
عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس بر لزوم اجرای صحیح قوانین در حوزه تولید تاکید کرد و گفت: کاهش هزینه های تولید مولد و افزایش هزینه های دلالی کاذب و سوداگری در اقتصاد در افزایش سرمایه گذاری برای تولید نقش دارد.
یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار داریم که وقتی نام سال به این شکل تعیین میشود، هم تولید و هم مشارکت مردم در اولویت سیاستهای کشور قرار بگیرد. برای تحقق این اهداف، نیاز به تغییر ریل در سیاستگذاریها داریم.
برخی تحلیلگران دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی در ایران را با استناد به عملکرد اقتصاد ایران در دهه ۹۰، آثار منفی تحریمها و پدیده هیسترزیس (Hysteresis) ناممکن میدانند، اما دادههای بینالمللی، ظرفیتهای خالی تولیدی و تجربیات کشورهای مشابه ایران نشان میدهد که با اصلاحات ساختاری، بهرهگیری از توان داخلی و بهبود فضای کسبوکار، اقتصاد ایران قادر به دستیابی به نرخ رشد هدفگذاری شده در برنامه هفتم است.
رهبر معظم انقلاب اسلامی با تاکید بر پیشرفت بخش خصوصی ایران در دوران تحریم، این موفقیت را نتیجه نوآوری، کاهش وابستگی به واردات و توسعه بازارهای داخلی دانستند. در سالهای اخیر، بخش خصوصی با انعطافپذیری و بهرهگیری از فرصتهای داخلی و منطقهای، توانسته در برابر فشارهای اقتصادی مقاومت کند. هرچند چالشهایی همچنان باقی است اما تجربه تحریمها نشان داد که بخش خصوصی ایران، عاملی کلیدی در رشد و خودکفایی اقتصادی کشور است.