رئیس اتاق مشترک ایران و ویتنام، با اشاره به رشد تقاضای قهوه در ایران، خواستار تدوین سازوکارهای راهبردی برای همکاری تجاری با ویتنام، دومین صادرکننده بزرگ قهوه جهان، شد.
رئیس اتاق بازرگانی ایران، در نشست با وزیر تجارت اوراسیا، ضعف زیرساختهای لجستیکی، مشکلات استانداردسازی و نبود پلتفرم مشترک اطلاعات تجاری را از موانع اصلی توسعه تجارت ایران با اوراسیا عنوان کرد.
رئیس اتاق ایران با اشاره به مشکلات مربوط به گواهیهای مبدا در تجارت با اوراسیا، گفت: ایجاد یک سازوکار مشترک میان ایران و کشورهای عضو برای صدور گواهی مبدا و ایجاد مکانیزم صدور گواهیهای مبدا الکترونیکی، ضروری است.
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت گفت: در حال حاضر یکی از مشکلات ما در بخش مولد سازی مربوط به آن است که ۸۰ درصد از اقتصاد ما دولتی است.
رئیس مرکز بین المللی وزارت راه وشهرسازی گفت: در حال حاضر تجارت ما با ترکمنستان ۶۰۰ میلیون دلار است که در تلاش هستیم در یک بازه زمانی سه ساله و با ترسیم نقشه راه بتوانیم این میزان تجارت را افزایش دهیم به طوری که تجارت دو کشور به در سه سال اول به ۳ میلیارد دلار برسانیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: استفاده از شبکههای غیررسمی مالی، از جمله صرافیها و شرکتهای خصوصی، هزینههایی تا ۱۵ درصد بر تجارت تحمیل میکنند؛ در صورت رفع آنها، امکان رشد چشمگیر صادرات وجود دارد.
روسای کل گمرکات ایران و ژاپن در دیداری مشترک بر عملیاتیشدن موافقتنامه گمرکی امضاشده بین دو کشور تاکید کردند.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: ۱۰ کشور بزرگ فعال در حوزه تجارت حلال عمدتاً غیر اسلامی هستند و سهم جمهوری اسلامی ایران با ظرفیتهای عظیم خود یک دهم درصد است.
نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران، با اشاره به ظرفیت ۸ هزار میلیارد دلاری صنعت حلال، از ضرورت ایجاد مرکز فرماندهی واحد و فعالسازی شورای راهبری تجارت حلال برای افزایش سهم ایران در این بازار رقابتی خبر داد.
توافقنامه تجارت آزاد بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۱۵ می ۲۰۲۵ به اجرا درآمد و مسیر تجارت با تعرفه صفر برای بیش از ۸۷ درصد از کالاهای مبادلهای میان طرفین هموار شد.
رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: از ایجاد کنسرسیومهای صنعتی و صادراتی و شرکتهای ایرانی و روسی در حوزههای زیرساختهای حملونقل حمایت میشود.
در حالی که اتحادیه اروپا به طور سنتی بزرگترین مشتری پسته ایران شناخته میشود، صادرات پسته ایران به چین در سه ماهه نخست ۲۰۲۵ حدود ۴ برابر صادرات این محصول به اتحادیه اروپا بوده است.