اگر فقط زیان ناشی از قاچاق سوخت را محاسبه کنیم، این رقم به ۶.۳ میلیارد دلار یا سالانه ۳۸۳ همت میرسد؛ بنابراین سالانه از جیب هر ایرانی حدود ۴.۵ میلیون تومان به حساب قاچاقچیهای سوخت واریز خواهد شد.
قیمت غیریارانهای گاز مایع که عمدتا برای مصارف تفریحی و تجاری نظیر ویلاها و استخرها و برای اقشار خاص استفاده و یا به خارج کشور قاچاق میشد، در یکی از مصوبات خوب دولت به ۳۰ درصد قیمت فوب خلیج فارس رسید.
یک پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه اگر مازوتسوزی در نیروگاهها متوقف شود، احتمال قطعی برق در زمستان بسیار زیادتر خواهد بود، گفت: کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و بهبود وضعیت انرژی در گرو استفاده بیشتر از منابع انرژی تجدیدپذیر است؛ انرژیهای خورشیدی، بادی و حتی انرژیهای آبی میتوانند نقش مهمی در تامین برق کشور ایفا کنند.
افزایش عجیب مصرف و ناترازی در توزیع گاز به حدی زیاد شده که شیرینی خبر رکوردزنی تولید گاز از میدان پارس جنوبی را از بین برده است؛ اما راهکار کاهش ناترازی گاز چیست؟
کشور سالانه بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت میکند، با توجه به درگیری کشور با ناترازی انرژی، سازمان بهینهسازی انرژی میتواند راهکاری موقت برای خروج از ناترازی باشد؛ با این حال سرنوشت این سازمان مشخص نیست و وزارت نفت هم در این حوزه چندان ورود نکرده است.
در حالی که خاموشیهای پاییزی همه را شگفتزده کرده است، دولتیها نه تنها در این زمینه پاسخگو نیستند، حتی در اقدامی عجیبتر، صحبتهای یکدیگر را نیز رد میکنند.
بررسیها نشان میدهد وضعیت ذخائر نیروگاههای کشور مطلوب نیست و اگر همین رویه ادامه داشته باشد در زمستان شاهد خاموشی واحدهای مسکونی یا حداقل قطع برق صنایع خواهیم بود.
طبق برنامه هفتم توسعه، دولت چهاردهم باید «سازمان بهینهسازی و مدیریت راهبردی انرژی» را تا ۱۳ مرداد به تصویب هیات وزیران میرساند اما گویا پزشکیان از این قانون عبور کرده است.