۱۴:۲۱ ۱۴۰۳/۱۲/۰۴
در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام شد

غفلت دولت‌ها از ظرفیت تجدیدپذیرها/ زیان ۱۷۵ همتی صنایع از ناترازی انرژی

عضو کمیسیون صنعت، معدن و تجارت مجلس شورای اسلامی با بیان اینمکه ناترازی انرژی در نیمه نخست سال ۱۷۵ هزار میلیارد تومان عدم‌النفع برای صنایع ایجاد کرده است، گفت: مجلس با اختصاص ۲۱ همت به انرژی‌های تجدیدپذیر، به‌ دنبال راهکاری برای جبران این بحران است.
غفلت دولت‌ها از ظرفیت تجدیدپذیرها/ زیان ۱۷۵ همتی صنایع از ناترازی انرژی
کد خبر:۱۶۰۰۰

امیر توکلی عضو کمیسیون صنعت، معدن و تجارت در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر، به بررسی ابعاد ناترازی انرژی پرداخت و با اشاره به تبعات ناترازی انرژی گفت: آخرین جلسه‌ای که با وزیر صمت در کمیسیون صنعت و معدن داشتیم، به‌ طور مفصل درباره آسیب‌های ناشی از عدم‌النفع کشور از محل ناترازی انرژی صنعت بحث شد؛ متاسفانه فشار مستقیم آن بر تولید کشور وارد شده است و در سال‌های آینده نیز اثرات منفی این موضوع در حوزه اشتغال، تولید ناخالص داخلی (GDP) و بودجه کشور نمایان خواهد شد.

وی افزود: بحران ناترازی انرژی در کشور ناشی از سیاست‌گذاری‌های اشتباه همه دولت‌های گذشته است. از سال ۱۳۹۱ تاکنون، سازمان پژوهش‌های مجلس و کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که سرانه مصرف انرژی در حال افزایش است و باید برای توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و انرژی‌های تجدیدپذیر برنامه‌ریزی شود اما متاسفانه این اقدامات انجام نشد و حالا شاهد نتایج این ترک فعل هستیم.

راهکار مجلس برای حل بحران انرژی 

نماینده مجلس با اشاره به برنامه‌های دولت و مجلس برای عبور از این بحران اظهار کرد: اگرچه ناترازی انرژی به یک تهدید تبدیل شده است اما می‌توان با تمرکز بر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر، آن را به یک فرصت تبدیل کرد. در همین راستا مجلس در بودجه ۱۴۰۴، مبلغ ۲۱ هزار میلیارد تومان (همت) برای حمایت از انرژی‌های تجدیدپذیر در نظر گرفته است.

وی تصریح کرد: کشور ما از ظرفیت بالایی در حوزه انرژی‌های پاک برخوردار است. مناطق آفتابی، تونل‌های بادی در منجیل، خاف، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی از جمله ظرفیت‌های موجود هستند که می‌توانند به تامین انرژی پایدار کشور کمک کنند.

تاثیر ناترازی انرژی بر تعطیلی واحدهای تولیدی

توکلی در ادامه به تعطیلی برخی واحدهای تولیدی به دلیل کمبود انرژی اشاره کرد و گفت: بر اساس آمار وزارت صمت، میزان عدم‌النفع صنعت در ۶ ماه نخست امسال ۱۵۷ هزار میلیارد تومان (همت) بوده است؛ این عدد تاثیر مستقیمی بر کاهش تولید، افت اشتغال و تضعیف زنجیره اقتصادی کشور دارد و قطعا در بودجه ۱۴۰۴ نیز آثار آن را خواهیم دید. 

وی تاکید کرد: مجلس و دولت مسؤولیت دارند تا خسارات وارده به بخش تولید را جبران کنند. تولید، محرک اصلی اقتصاد کشور است و بدون حمایت از این بخش، عبور از بحران‌های اقتصادی و ارزی غیرممکن خواهد بود.

بنابراین گزارش پیش از این وزیر صمت گزارشی به مجلس ارائه داده که میزان عدم‌النفع صنایع ناشی از ناترازی انرژی را در ۶ ماه نخست سال، ۱۷۵ هزار میلیارد تومان (همت) اعلام کرده است. همچنین، این نگرانی وجود دارد که در ۶ ماه دوم سال نیز صنعت همچنان تحت فشار قرار گیرد.

ارسال نظرات