ایمان رمضانی، کارشناس انرژی در گفتوگو با اقتصاد معاصر با اشاره به اینکه نیروگاههای حرارتی سهم ۹۲ درصدی در تولید برق کشور دارند، گفت: راندمان این نیروگاهها در حال حاضر ۳۹ درصد بوده، در حالی که متوسط جهانی برای نیروگاههای گازسوز حدود ۴۸ درصد است.
وی افزود: با افزایش یک درصدی راندمان، سالانه ۲.۳ میلیارد متر مکعب صرفهجویی در مصرف گاز خواهیم داشت که معادل ۷۰۰ میلیون دلار خواهد بود. البته چالش اصلی در افزایش راندمان نیروگاهها، قیمت سوخت است.
رمضانی گفت: به دلیل ارائه سوخت رایگان به نیروگاهها، سرمایهگذاران تمایل دارند تا نیروگاههای با راندمان پایین را راهاندازی کنند. این وضعیت باعث شده که چرخه تولید برق بهینه نباشد و وزارت نیرو نیز به سرمایهگذاری در نیروگاههای با راندمان بالا تمایلی نداشته باشد.
وی همچنین به ماده (۱۰) قانون مانعزدایی اشاره کرد و گفت: این ماده به دولت تکلیف میکند تا سوخت نیروگاهها را به تدریج، به قیمت واقعی برساند.
رمضانی تاکید کرد: برای بهبود راندمان نیروگاهها، نیاز به برنامهریزی دقیق و حذف یارانههای انرژی در طول زنجیره تولید برق داریم.
رمضانی بر اهمیت اجرای قوانین و برنامههای پیشنهادی برای افزایش راندمان نیروگاهها تاکید کرد و گفت: ظرفیت زیادی برای بهینهسازی مصرف سوخت در نیروگاهها وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.