
مجتبی بابائی، پژوهشگر حوزه صنعت
چالشهای استحصال لیتیوم در کشور

عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفتوگو با اقتصاد معاصر؛
ناترازیها نفس صنعت را گرفته است

دبیر کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصاد معاصر؛
پورشه و مرسدس بنز، بیشترین ضربه را از جدیدترین تعرفههای دونالد ترامپ، متحمل خواهند شد و با آسیب احتمالی ۳.۴ میلیارد یورو (۳.۷ میلیارد دلار) مواجه خواهند شد.
بر اساس احکام مالیاتی بودجه سال ۱۴۰۴ هر ایرانی خارج از کشور دارای کارت اقامت می تواند در سال ۱۴۰۴ یک خودرو از محل ارز در اختیار با نرخ ۱۰۰ درصدحقوق ورودی وارد کند که البته آیین نامه اجرایی مربوطه باید تدوین و به تصویب هیئت دولت برسد.
طبق اعلام سامانه هوشمند معاملات و انبارداری فلزات گرانبها در راستای جلوگیری از پدیده خالیفروشی طلای برخط، امکان دریافت طلای خریداریشده از بانک کارگشایی فراهم شد.
با افزایش تقاضای جهانی برای لیتیوم به دلیل نقش کلیدی آن در صنعت باتریسازی، ایران نیز به دنبال بهرهبرداری از منابع داخلی این عنصر حیاتی است. با این حال، بررسیهای تخصصی نشان میدهد که شورابههای ایران، به ویژه دریاچه نمک قم، خور اصفهان و طرود سمنان، از نظر غلظت لیتیوم بسیار کمتر از حد اقتصادی بوده و نسبت بالای منیزیم به لیتیوم، استحصال این فلز را چالشبرانگیز کرده است.
معاون رئیسجمهور گفت: تکمیل و بهرهبرداری از پروژههای زیرساختی و عمرانی منطقه مکران بهویژه راههای مواصلاتی، راهآهن، بنادر، زیرساختهای انتقال برق از اولویت های منطقه مرکان است.
پیشفروش اطلس پلاس از سوی سایپا زمستان ۱۴۰۳ انجام شد و موعد تحویل به خریداران، زمستان ۱۴۰۴ خواهد بود.
عضو اتاق بازرگانی ایران هشدار داد که ناهماهنگی دولت و بخش خصوصی، ناترازیهای انرژی و ارزی و نبود چشمانداز حل مسائل بینالمللی، صنعت و اقتصاد کشور را در سال ۱۴۰۴ به لبه پرتگاه میکشاند.
بررسی روند یکساله بازار خودرو نشان میدهد که پژوپارس رشدی بیش از ۱۰۰ میلیون تومان را تجربه کرده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به مشکلات متعدد در حوزه حملونقل و ایمنی جادهای تأکید کرد که یکی از مهمترین عوامل بروز تصادفات، رفتار رانندگان است.
عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس، ضمن انتقاد از نحوه عملکرد ایمیدرو و معاونت معدنی وزارت صمت پیرامون وضعیت فعلی استفاده از ظرفیت معادن گفت:معادن باید به سهولت به بهرهبرداران واقعی واگذار شوند.
مدیر اجرایی طرح احیای معادن گفت: در سال ۱۴۰۳ موفق به احیای ۵۹۴ محدوده و معدن غیرفعال به چرخه تولید کشور شدیم که بر این اساس، حدود ۱۸ تا ۱۹ میلیون تن به ظرفیت تولید معدنی کشور افزوده شد.