اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۵/بهمن/۱۴۰۳ | ۲۰:۵۱
۱۰:۵۵ ۱۴۰۳/۰۹/۲۵

تاخیر در واریز یارانه آذر؛ نگرانی‌ها از تکرار تجربه ماه گذشته

واریز یارانه آذر طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در دو مرحله صورت می‌گیرد اما تجربه تاخیر یارانه ماه گذشته و عدم اطلاع‌رسانی رسمی، نگرانی‌هایی را در میان مردم ایجاد کرده است.
کد خبر:۱۰۵۸۰

به گزارش اقتصاد معاصر؛ واریز یارانه آذر طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در دو مرحله صورت می‌گیرد اما تجربه تاخیر یارانه ماه گذشته و عدم اطلاع‌رسانی رسمی، نگرانی‌هایی را در میان مردم ایجاد کرده است. 

در مرحله نخست واریزها، یارانه خانوار‌های تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور واریز می‌شود. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، یارانه دهک‌های اول تا سوم در ساعت ۲۴:۰۰ روز ۲۵ آذر ۱۴۰۳ به حساب سرپرستان خانوار واریز خواهد شد. واریز یارانه دهک‌های سوم به بعد نیز در تاریخ ۳۰ آذر ۱۴۰۳ انجام می‌شود. 

مبالغ یارانه برای دهک‌های مختلف به این صورت بوده که دهک‌های اول تا سوم ماهیانه ۴۰۰ هزار تومان و دهک‌های چهارم تا نهم ماهیانه ۳۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند. 

چگونه از وضعیت یارانه مطلع شویم؟ 

برای مشاهده وضعیت یارانه نقدی، افراد می‌توانند به وب‌سایت «پنجره ملی خدمات دولت هوشمند» مراجعه کنند. پس از ورود شماره تلفن همراه سرپرست خانوار، اطلاعات مربوط به یارانه‌های واریزی نمایش داده خواهد شد. در صورتی که نسبت به مبلغ یارانه واریزی اعتراضی وجود داشته باشد، امکان ثبت اعتراض از طریق همین وب‌سایت فراهم شده و درخواست‌ها برای بررسی مجدد ارسال می‌شود. 

سرگذشت یارانه در ایران 

یارانه در ایران به عنوان یکی از ابزار‌های حمایت اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه شناخته می‌شود. ریشه اجرای طرح یارانه‌ها به سال‌های نخستین پس از انقلاب اسلامی بازمی‌گردد؛ زمانی که دولت برای کنترل قیمت کالا‌های اساسی مانند نان، سوخت و انرژی، اقدام به تخصیص یارانه‌های غیرنقدی کرد. هدف اصلی از اجرای این سیاست، حفظ قدرت خرید مردم و کاهش فشار اقتصادی بر خانوار‌های کم‌درآمد بود. این یارانه‌ها عمدتا به صورت غیرمستقیم از طریق کاهش قیمت کالا‌های ضروری به جامعه ارائه می‌شد. با گذشت زمان و افزایش فشار‌های اقتصادی ناشی از تحریم‌های بین‌المللی، نیاز به اصلاح نظام یارانه‌ای احساس شد و دولت به دنبال راهکار‌های موثرتری برای توزیع یارانه‌ها رفت. 

در سال ۱۳۸۹، با تصویب قانون هدفمندسازی یارانه‌ها، نظام پرداخت یارانه دچار تغییرات اساسی شد و از پرداخت‌های غیرمستقیم به پرداخت‌های نقدی تغییر یافت. هدف این طرح، حذف یارانه‌های پنهان از کالا‌های اساسی و توزیع مستقیم پول نقد به خانوار‌های واجد شرایط بود. این اقدام با هدف بهبود بهره‌وری اقتصادی، کاهش اتلاف منابع و تامین عدالت اجتماعی انجام شد. در این طرح، یارانه نقدی به صورت ماهیانه به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود. در سال‌های بعد، به دلیل تغییرات در وضعیت اقتصادی و فشار‌های تورمی، مبالغ یارانه و شیوه پرداخت آن چندین بار مورد بازنگری قرار گرفت و طرح‌هایی مانند یارانه معیشتی برای حمایت از اقشار کم‌درآمد معرفی شد.

ارسال نظرات