اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۰/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۷:۵۳
۱۸:۱۶ ۱۴۰۳/۱۰/۰۱

نفود شرکت‌های ساختمانی ترکیه به بازار عراق و روسیه در کم‌کاری مهندسان ایرانی

دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی با بیان اینکه در سه دهه اخیر توانستیم ٣۵ میلیارد دلار قرارداد ساختمانی در کشورهای مختلف دنیا منعقد کنیم، گفت: ترکیه‌ توانسته‌ است جای ایران را در بازار ساختمانی عراق بگیرد، دیپلماسی اقتصادی ترکیه‌ای ها از ما قوی‌تر بود و در حال حاضر هم در بازار روسیه بازگیران اصلی، ترک‌ها هستند.
کد خبر:۱۱۱۲۶

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر، جلسه خبری پیروز حناچی، شهردار سابق تهران و ایرج گلابتون‌چی، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران با اصحاب رسانه امروز برگزار شد.

این جلسه به بهانه همایش ملی سالیانه انجمن علمی بین‌المللی بتن شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله برگزار شد.

در این جلسه حناچی، به موضوع انتخابات نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: ‌اگر مشارکت در هر انتخاباتی افزایش یابد، آن نماینده‌ها از قدرت تصمیم‌گیری بالاتری برخوردار خواهند بود، این می‌تواند انتخابات ریاست‌جمهوری باشد، یا مجلس یا شورای شهر و یا نظام مهندسی.

وی با تاکید بر اینکه تاخیر در برگزاری انتخابات نظام مهندسی طبق قانون جزو اختیارات وزیر راه و شهرسازی و کاملا قانونی است، اظهار کرد: این روزها ٧٠ درصد اعضای نظام مهندسی ساختمان با صندوق انتخابات این انجمن قهر کردند و باید کاری نظام مهندسی ساختمان باید به جایگاه اصلی خود برسد، اعضا به این دلیل از صندوق رای نظام مهندسی قهر کرده‌اند که بود و نبود خود را در نظام مهندسی ساختمان موثر نمی‌دانند. 

شهردار سابق تهران اضافه کرد: اصلی‌ترین وظیفه شهرداری، شورای شهر و نظام مهندسی این است که براساس قانون عمل کنند و این موضوع در طرح جامع و طرح تفصیلی به صراحتا آمده است.

وی با بیان اینکه حاشیه‌های سازمان نظام مهندسی ساختمان سیاسی نیست بلکه فنی است، گفت: ابتدای دهه ٩٠ صدور پروانه‌های ساختمان به ٣٠ میلیون متر مربع رسید یعنی سالانه شهری معادل ٨٠٠ هزار نفر به بعد خانوار در پایتخت اضافه کنیم، میزان ساخت در تهران باید سالی ٨ تا ١٠ میلیون متر مربع باشد و اگر افزایش پیدا کند قطعا با بحران قطعی آب و برق مواجه می‌شویم.

در ادامه این جلسه، ایرج گلابتون‌چی، دبیر سندیکای شرکت‌های ساختمانی ایران بیان کرد: از سال ١٣٧۴ تا به امروز میزان فعالیت شرکت‌ها و پیمانکاران ایرانی در بازارهای جهانی ٣۵ میلیارد دلار بوده‌ است.

وی افزود: در سه دهه گذشته توانستیم ٣۵ میلیارد دلار قرارداد در کشورهای مختلف دنیا منعقد کنیم اما شیب صادرات خدمات فنی و مهندسی از سال ١٣٩٠ کم شد و دوباره شیب صعودی از سال ١٣٩۵ آغاز شد و توانستیم ٢ میلیارد دلار قرارداد با عراق منعقد کنیم اما این قراردادها با جنگ داخلی عراق و کرونا کاهش یافت تا اینکه از سال ١۴٠١ این روند دوباره افزایشی شد.

گلابتون‌چی با بیان اینکه ترک‌ها توانسته‌اند جای ایران را در بازار ساختمانی عراق بگیرند، اظهار داشت: دیپلماسی اقتصادی ترکیه‌ای ها از ما قوی‌تر بود و در حال حاضر هم در بازار روسیه بازگیران اصلی ترک‌ها هستند.

در ادامه این جلسه مصطفی احمدوند رئیس مرکز تحقیقات بتن اظهار داشت بیست و هفتمین همایش ملی سالانه انجمن علمی بین المللی بتن روزهای ۵ و ۶ دی ماه در مرکز تحقیقات بتن برگزار می‌شود.
 
وی با اشاره به تولید بتن سبز برای اولین بار در کشور، اضافه کرد: تیر چراغ برق بتنی، لوله آب فاضلاب بتنی و غیره، اگر خرد شود به عنوان سنگدانه در مصالح به کار گرفته می شود و در بکارگیری ساخت جاده برای روسازی بتنی جاده ها مناسب است.
ارسال نظرات