اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۵/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۹:۴۰
۱۱:۳۷ ۱۴۰۳/۱۰/۱۸
مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا در پاسخ به «اقتصاد معاصر» تشریح کرد:

دلیل کاهش عرضه روز اولِ پتروشیمی‌‌ها در سامانه/ ارز خدمات به بازار تجاری می‌‌آید

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا از آمادگی برای ارائه قرارداد‌های مدت‌دار ارزی و افزایش حجم معاملات به منظور کشف قیمت‌های واقعی خبر داد و گفت: دیروز اولین روزی بود که پتروشیمی ها در بازار ارز تجاری عرضه داشتند، البته همه شرکت‌ها موفق به عرضه نشدند، باید هماهنگی‌هایی با بانک‎‌ها برای عرضه انجام می‌‌شد که چون رقم بالا بود بانکها نگرانی‌هایی داشتند.
کد خبر:۱۲۴۹۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ صبح امروز نشست خبری، اولین عرضه ارز پتروشیمی‌ها در مرکز مبادله ارز و طلای ایران با حضور علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله و علی مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی در محل مرکز مبادله برگزار شد.

در این مراسم، علی سعیدی، مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا اظهار داشت: پس از اینکه معاملات نقدمان عمق لازم را بگیرید و قیمت در آن کشف شود، آمادگی این را داریم که انواع قرارداد‌های مدت دار مانند قرارداد‌های سلف ارزی و فروارد ارزی را در سامانه ارائه کنیم.

وی افزود: البته زیرساخت این قرارداد‌ها آماده شده و قرارداد‌های آنها نیز در دسترس است. به هر ترتیب بانک مرکزی باید به این نقطه برسد که بازار آمادگی پذیرایی از این ابزار‌ها را دارد.

سعیدی اضافه کرد: امروز ما تا ۴۵ میلیون یورو حجم معاملات را داریم. افزایش این عدد به معنای افزایش عمق بازار است. زمانیکه حجم معاملات افزایش پیدا کند، متوجه می‌شویم رقمی که کشف شده واقعی‌تر است. 

ارز خدمات به زودی وارد بازار ارز تجاری می‌شود 

مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلا بیان کرد: ارز خدمات هم به زودی وارد بازار ارز تجاری خواهد شد. در حال حاضر ۹۹۴ واردکننده و ۵۸ صادرکننده مجموع فعالان بازار ارز تجاری هستند. به طور روزانه ۴۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری معامله می‌شود البته پیش بینی میکنیم امروز این نرخ بیشتر باشد، در رابطه با دیگر صنایع ارز آور هم به مرور زمان در خدمتشان خواهیم بود.

تکمیل می‌شود...

فرم‌های بانکی، عرضه روز گذشته پتروشیمی‌ها در مرکز مبادله را کند کرد 

در ادامه این جلسه، علی مهدوی ابهری، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنایع پتروشیمی گفت: گر بانکها با فرم پر کردن‌ها دیروز‌ کار را سخت نمی کردند بیش از ۴۰ میلیون دلار عرضه داشتیم ولی در نهایت ۱۰ میلیون دلار معامله شد.

وی افزود: بانک مرکزی گام‌های موثری را در راستای شفاف‌سازی و اطمینان سازی به بخش تولید برداشته است، امیدواریم در آینده با رفع نواقص و رصد موزون، این بازار به پختگی برسد.

مهدوی ابهری اضافه کرد: در زمانی که مجبور در نیما بفروشیم، بسیاری از تولیدکنندگان می‌گفتند تولیدکننده به واردکننده در حال رانت دادن است، آن زمان خیلی‌ها ارز می‌گرفتند که از گپ قیمتی تا بازار آزاد استفاده کنند. همواره قیمت کالا‌های وارداتی با قیمت دلار غیر رسمی تعیین میشد.

تکمیل می‌شود...

ارسال نظرات