به گزارش اقتصاد معاصر؛ سقوط سهمگین در ارزهای دیجیتال به خاطر تعرفههای ترامپ باعث آن شده که حتی ارزهایی مانند کاردانو که ارزش بازار و حجم معاملات بالایی دارند، ریزشی بیش از ۳۰ درصدی را تجربه کنند.
طی این ریزش، قیمت بیتکوین برای لحظاتی در زیر ۹۲ هزار دلار رسید اما سریعا حمایت شده و به بالای این سطح افزایش پیدا کرد.
نوسانات به حدی بود که ۲.۱۹ میلیارد دلار پوزیشن معاملاتی اهرمی لیکویید شد.
از این میان بیش از ۳۰۰ میلیون دلار پوزیشن در موقعیت فروش بود. این مساله مهم است چرا که نشان میدهد در بازار ارزهای دیجیتال حتی اگر قیمت به سود شما هم حرکت کند، به خاطر نوسانات بالا، ممکن است پوزیشن اهرمی شما لیکویید شود.
روز گذشته در مورد تعرفههای ترامپ صحبت کردیم و گفتیم که این جنگ تجاری چگونه بر روی اقتصاد ایالات متحده و جهان تاثیر میگذارد.
اما دلیل اینکه روز گذشته شاهد چنین ریزشی نبودیم این بود که روز گذشته بازارهای جهانی تعطیل بودند و تاثیر تعرفههای ترامپ بر روی بازارهای جهانی خود را نشان نداده بود.
امروز و با گشایش بازارهای جهانی، معاملهگران شروع به قیمتگذاری بر روی اثرات این تعرفهها کردند.
پس از گشایش بازارها، شاهد آن بودیم که شاخص دلار (DXY) افزایش قابل توجهی پیدا کرد و به بالای سطح ۱۰۹.۵ افزایش یافت.
همچنین ارز دلار کانادا در برابر دلار آمریکا به پایینترین سطح خود در ۲۱ سال گذشته کاهش پیدا کرد. این کاهش شدید در پاسخ به تعرفههای شدید ترامپ علیه کانادا انجام شد.
ترامپ اعلام کرده است که اگر کانادا میخواهد از تعرفهها مصون بماند، باید به ایالت ۵۱ آمریکا تبدیل شود.
بزرگترین شریک تجاری کانادا، ایالات متحده است.
بازار سهام ایالات متحده نیز از این سقوط بی بهره نبود. در معاملات خارج بازار نزدک، شاهد افت ۲ درصدی این شاخص هستیم. سهام تسلا و انویدیا نیز تا ۶ درصد از ارزش خود را از دست دادهاند.
بیشک جایزه واکنش عجیب به طلا میرسد. ارزش طلا نیز طی معاملات چند ساعت اخیر نزدیک به یک درصد کاهش یافت که البته بخشی از آن را جبران کرده است.
این واکنش، قطعا واکنش اولیه به قدرت گرفتن دلار آمریکا است. با این حال، انتظار میرود که طلا در ادامه این افت را با قدرت جبران کند، چرا که تنشهای ژئوپلیتیک و جنگ تجاری از دو جهت به نفع طلا است. جهت اول تقاضا برای دارایی امن است که منجر به افزایش ارزش طلا میشود و جهت دوم تورم است که باز هم طلا را به عنوان یک پوشش تورمی مورد تقاضا قرار میدهد.
به طور منطقی، جنگ تجاری ایالات متحده علیه کشورهای دنیا (خصوصا مهمترین شرکای تجاریاش) باید به ضرر ارز این کشور باشد، اما چرا دلار آمریکا تقویت شده است؟
مهمترین دلیل برای قدرت گرفتن دلار، تقاضا برای دارایی امن است. دلار آمریکا به صورت سنتی به عنوان یک دارایی امن شناخته میشود و هنگامی که سرمایهگذاران از ریسک فرار میکنند، به این دارایی پناه میبرند. با این همه به نظر میرسد در این شرایط، دلار آمریکا نمیتواند پناهگاه امنی باشد.
دلیل این ادعا آن است که دلار آمریکا در دوره اول ترامپ نیز در ماههای ابتدایی دولت افزایش پیدا کرد اما پس از آن وارد روند نزولی شد.
تقریبا تمام ارزهای جهانی امروز با کاهش ارزش مواجه شدند. ارزش یوان آفشور (خارج از چین) به ۷.۳۶ به ازای هر دلار کاهش پیدا کرد. پزوی مکزیک به پایینترین سطح در ۳۴ ماه گذشته کاهش پیدا کرد.
پوند انگلیس، ین ژاپن و یورو نیز کاهش نسبی را تجربه کردند با این همه یورو بیشترین کاهش را نشان داد.
پزو مکزیک (-۲.۶۸ ٪)، دلار نیوزیلند (-۱.۷۹ ٪)، دلار استرالیا (-۱.۶۱ ٪)، ین ژاپن (-۰.۳۰ ٪)، یورو (-۱.۲۷ ٪) و پوند انگلیس (-۱.۰۶ ٪) همگی شاهد کاهش ارزش بودند.
فراموش نکنیم که هنوز ترامپ یک ماه نیست که پا به کاخ سفید گذاشته است و این هنوز از اثرات سحر است.