اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۳/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۸:۰۰
۱۷:۵۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۳

خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی

مدیرعامل پیشین شرکت توانیر با اشاره به اهمیت ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم از خسارت بیش از ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع کشور به علت ناترازی انرژی خبر داد.
کد خبر:۱۵۳۳۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ بهروز محمودی، معاون راهبری تولید زیربنایی سازمان ملی بهره‌وری درمورد ارتقای بهره‌وری و رشد اقتصادی در برنامه هفتم گفت: از دو مسیر می‌توان رشد اقتصادی را تأمین کنیم. یکی این که روی نهاده‌های تولید تمرکز کنیم و به منظور رشد آنها، سرمایه‌گذاری روی این بخش می‌تواند موثر باشد. مسیر دیگر این است که ما از طریق کیفیت نهاده‌ها و افزایش خروجی مبتنی بر تخصیص بهینه منابع این مسیر را دنبال کنیم. 

در ادامه، سید حمید کلانتری، رئیس انجمن بهره‌وری ایران گفت: بهره‌وری یعنی استفاده هرچه بهتر از منابع و امکاناتی که در اختیار داریم. به همین دلیل، وقتی در سطح کشور صحبت از منابع می‌شود این منابع شامل منابع طبیعی، تجدید شونده، انسانی، سرمایه‌های فیزیکی و... می‌شوند. متأسفانه، میانگین ۴۰ سال گذشته نزدیک به یک دهم درصد توانستیم رشد اقتصادی داشته باشیم. یعنی رشدی که مدنظر بوده است را نتوانسته‌ایم محقق کنیم.

رئیس انجمن بهره‌وری ایران افزود: بهره‌وری به نوآوری و فناوری‌های جدید و مدیریت جدی‌تر نیاز دارد. ما ۲ و نیم برابر میانگین جهانی مصرف انرژی داریم. این در حالی است که اگر از ابتدا با برنامه‌ریزی پیش می‌رفتیم این اتفاق نمی‌افتاد. چون غیربهره‌ور از انرژی استفاده می‌کنیم. 

در ادامه، محمدحسن متولی‌زاده، مدیرعامل پیشین شرکت توانیر گفت: یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث محدود شدن رشد اقتصادی می‌شود زیرساخت‌ها و به ویژه تأمین انرژی برای بخش تولید و خدمات کشور است و اختلال در آن باعث می‌شود که ما نتوانیم به اهداف تعیین شده خود دست پیدا کنیم. 

مدیرعامل پیشین شرکت توانیر ادامه داد: در یکی دو سال گذشته، خسارتی که به صنایع در اثر تأمین نشدن انرژی وارد شده سالانه، بیش از ۱۰ میلیارد دلار بوده است. در نتیجه، در این زمینه ما در سه بخش می‌توانیم کار کنیم. یکی، افزایش راندمان تولید، دیگری، کاهش اتلاف انرژی در شبکه‌ها و سومین مورد، کاهش مصرف در بخش مصرف‌کننده نهایی است. 

متولی‌زاده افزود: بر اساس آمارها، راندمان کشور ۳۹درصد است که طبق برنامه، این عدد باید به ۴۴ درصد برسد و این کار صرفاً با احداث بخش بخار نیروگاه سیکل ترکیبی قابل انجام است و تلفات در بخش توزیع، حدود ۱۲ درصد است؛ بنابراین اگر فقط بخش بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی انجام شود حدود ۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد شد.

ارسال نظرات