علیرضا جزءقاسمی، معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر با اشاره به کیفیت آب در مناطق جنوبی کشور اظهار کرد: برخی روستاها خارج از پوشش شرکت آبفا هستند و خودشان به صورت مستقل از منابعی مانند قناتها و چشمهها آب تامین میکنند. از آنجا که ما در این مناطق تاسیساتی نداریم، امکان نظارت بر کیفیت آب این روستاها نیز برای شرکت آبفا فراهم نیست اما در مناطقی که تحت پوشش شرکت هستند، نظارتهای دقیق و مستمر بر کیفیت آب انجام میشود.
وی همچنین با اشاره به چالشهای مربوط به حقابه و وابستگی برخی مناطق به منابع آبی محدود افزود: از سال ۱۳۹۸ به اینسو، ورودی آب به برخی چاهها دچار مشکل شد و این مساله از نظر اقتصادی و تامین آب مشکلاتی ایجاد کرد. برای حل این مشکل، سه پروژه کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت تعریف شد تا وابستگی به حقابه کاهش یابد.
جزءقاسمی در خصوص این پروژهها توضیح داد: در قالب پروژه کوتاهمدت، بزرگترین آبشیرینکن خشکی کشور در مدت زمان کمتر از شش ماه احداث شد. همچنین بیش از ۱۰۰ حلقه چاه جدید حفر و عملیات انتقال آب انجام شد تا در صورت بروز مشکلات در تامین آب، جایگزین مناسبی وجود داشته باشد. در سال گذشته، به دلیل شرایط بحرانی و کاهش منابع آبی، حتی تا مرز بحران پیش رفتیم اما با بارندگیهای اخیر و رهاسازی آب از سد کجکی افغانستان، بخشی از آب مورد نیاز تامین شد و سامانه ما آماده بهرهبرداری بود.
وی ادامه داد: پروژههای میانمدت شامل انتقال آب از نوار مرزی و منطقه بنگان است که همچنان در حال اجرا هستند. در بلندمدت نیز پروژه انتقال آب از دریای عمان در دستور کار قرار گرفته تا علاوه بر تامین پایدار آب، تابآوری شبکه آبرسانی افزایش یابد و قدرت چانهزنی در تامین حقابه نیز بیشتر شود.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در پایان تاکید کرد: با اجرای این پروژهها، وابستگی مناطق به حقابه کاهش مییابد و تامین آب در شرایط بحرانی نیز تضمین خواهد شد. این اقدامات با نظارت و مدیریت وزارت نیرو در حال انجام است تا پایداری منابع آبی کشور حفظ شود.