به گزارش اقتصاد معاصر؛ اکبر فتحی، معاون امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی درمورد شرایط بازار کالاهای اساسی گفت: اصناف، بیشتر تنظیم بازار را مدیریت میکنند و نشستهای ما برای اقلام اساسی با اصناف و انجمن واردکنندگان و فروشندگان زنجیرهای بوده است که آنها را به هم وصل کنیم و تنظیم بازار صورت بگیرد و مردم دغدغه کالاهای اساسی خود را نداشته باشند و بر همین اساس، در دو روز گذشته، برای برنج عرضه خوبی صورت گرفت و انجمن واردکنندگان علاوه بر مشتریان خود، حدود ۵۰ هزار تن را در فروشگاههای زنجیرهای عرضه میکنند و شرکت بازرگانی ایران هم، ۶۰ هزار تن برنج را در همین ایام وارد بازار کرده است و این موضوع برای روغن هم اتفاق افتاد و در روغن خوراکی هیچ مشکلی نداریم و مشکل روغن صنف و صنعت حل شده است و میزان نیاز آنها از طریق کارخانهجات تأمین شده و برای شکر، مازاد نیاز بازار در شبکههای عرضه شکر وارد شده است.
فتحی تصریح کرد: در حوزه گوشت مرغ هم، مازاد بر نیاز مصرف تولید شده است و در شبکه عرضه میشود و نگرانی برای این منظور وجود ندارد ولی با این وجود، اگر لازم شد عرضه مرغ منجمد نیز انجام خواهد شد تا بتوانیم در این ایام، مدیریت بازار را داشته باشیم و از طریق مدیریت صادرات، عرضه داخلی را تأمین کنیم.
معاون امور اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: برنج وارداتی با نرخ مصوب عرضه میشود و سازمان حمایت از مصرفکننده، اصلاح قیمتی را انجام داد و در این خصوص، مجموع واردکنندگان همراهی لازم را انجام دادند و دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز، وقفهی چند روزهای بود که برای واردات اتفاق میافتاد و الان مشکلات برطرف شده و واردات با همان حجمی که در گذشته انجام میشده است و حتی شاید تا حدی بیشتر از آن زمان، در در حال انجام است.
او افزود: در گذشته، روزانه حدود ۱۵۰ -۲۰۰ تن واردات در تهران داشتیم که تا پایان ماه مبارک رمضان، این روند را ادامه خواهیم داد.
در ادامه، مجید فراهانی، مدیر کل بازرسی و مبارزه با قاچاق کالاهای مصرفی گفت: در عرضه برنج اصلاح قیمتی صورت گرفت و برنج پاکستانی با قیمت ۶۳ هزار تومان و برنج هندی با قیمت ۵۷ هزار تومان مصوب شده و با تمهیدات وزارت جهاد کشاورزی، واردات در حال انجام است.
او تصریح کرد: طبق سنوات گذشته، نظارت وجود دارد و از آن جایی که امسال تقارن ماه مبارک رمضان و عید نوروز را داریم دستورالعمل طرح ویژه نظارتی برای این ایام را از ابتدای اسفند ماه تا ۱۵ فروردین ماه در دو مرحله تهیه و تنظیم کردیم و این نظارت در مرحله اجرایی است و به ادارات کل صمت استانها ابلاغ کردیم تا اگر تخلفاتی از طریق سامانههای ۱۲۴ و گزارشهای مردمی اعلام میشود، بتوانیم با آنها برخورد کنیم.
فراهانی افزود: سالهای گذشته، بازرسیها موردی بودند ولی با استفاده از سامانههای هوشمند بازرسیهایمان را هوشمند کردیم و این گزارشها به صورت الکترونیک به دست ما میرسند و پروندههای تخلف را برای صدور رأی بررسی و ارسال میکنیم.
در ادامه، مهدی امیدوار سخنگوی اتاق اصناف درمورد فعالیت رستورانها گفت: با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان همه ساله یک سری محدودیتها در فعالیت برخی از صنوفی به وجود میآید که در حوزه غذا و رستههای مشابه فعالیت میکنند و طبق دستورالعمل و شیوهنامهای که همه ساله از سوی مجموعه اتاق اصناف و پلیس اماکن ابلاغ میشود واحدهای صنفی که در معرض مسافران هستند با رعایت شأنیت ماه مبارک رمضان میتوانند در داخل واحد صنفی پذیرای مسافران باشند ولی بر اساس دستورالعمل و شیوهنامهای که به همه اصناف ابلاغ شده است وقتی رستورانها و رستههای شغلی مرتبط در سامانه پلیس من ثبتنام میکنند و استانداردها برایشان ارسال میشود اگر بیرونبر و یا شیفتبندی هستند باید به همان صورت به فعالیت بپردازند.
در ادامه، حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی تهران افزود: ما نظرمان این بود که روند رقابتی باشد و باید اشاره کرد که حلیم و آش در ماه مبارک رمضان اولویت یک آمدهاند و برای قیمتها نیز، در مقایسه با سال گذشته تغییر چندانی نداشتهایم.