مصطفی پوردهقان، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با اقتصاد معاصر در خصوص تحقق شعار سال ۱۴۰۳ و چالشهای اقتصادی کشور اظهار داشت: انتظاری که ما داشتیم، این بود با اجرای فرمایشات مقام معظم رهبری و هدفگذاری صحیح ایشان، تمامی ارکان حاکمیت، به ویژه دولت، مجلس و قوه قضاییه اقدامات لازم را برای تحقق جهش تولید و رونق اقتصادی انجام دهند. با این حال، به دلیل برخی عوامل برونزا، ازجمله تحریمها، جنگ اقتصادی و محدودیتهای موجود در سیاست خارجی و اقتصادی کشور، جهش قابل توجهی در این حوزه رخ نداد. البته در زمینه توسعه صادرات عملکرد مثبتی داشتهایم و آمارهای مطلوبی در این بخش ارائه شده است. همچنین فعالسازی واحدهای صنعتی راکد و نیمهفعال از دستاوردهای مهم سال جاری بوده اما در مجموع، به دلیل مشکلات ساختاری و تورم شدید، معیشت مردم و قدرت خرید آنها همچنان با چالشهای جدی مواجه است.
وی در خصوص ضرورت کاهش وابستگی بودجه به نفت و حرکت به سمت درآمدهای مالیاتی تصریح کرد: در جریان بررسی لایحه بودجه نیز به دولت تاکید کردیم که وابستگی بیش از ۷۰ درصدی بودجه به درآمدهای نفتی و گازی، پتروشیمی و مشتقات آن، رویه مناسبی نیست. هرچند دولت رقم قابل توجهی برای درآمدهای مالیاتی در بودجه در نظر گرفت اما به دلیل افزایش چشمگیر هزینههای جاری، این سهم به اندازه کافی محقق نشد. به نظر من در سال ۱۴۰۴، دولت باید به صورت جدی به سمت اصلاحات ساختاری در اقتصاد حرکت کند.
وی همچنین با اشاره به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با نمایندگان و مسؤولان نظام تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب تاکید کردند که ثبات و آرامش اقتصادی نباید به معنای عدم تصمیمگیری باشد، بلکه نیازمند اتخاذ تصمیمات کلان، صحیح و اصولی است. اگرچه فرمایشات ایشان کلی و کلان بود اما میتوان بیشترین بهرهبرداری و تفسیر را در حوزه اقتصادی از آن داشت. بنابراین، انتظار میرود دولت در سال جاری این اصلاحات را به مرحله اجرا درآورد.