اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۷/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۵:۰۰
۱۴:۵۰ ۱۴۰۴/۰۱/۱۷

مهلت فروش تیک‌تاک ۷۵ روز دیگر تمدید شد

در حالی که موعد اجرای ممنوعیت فدرال تیک‌تاک در آمریکا نزدیک بود، رئیس‌جمهور ایالات متحده با امضای یک دستور اجرایی جدید، ۷۵ روز دیگر به سازنده این نرم‌افزار چینی مهلت داد تا برنامه خود در آمریکا را به فروش برساند. این تصمیم که در بحبوحه تنش‌های تجاری با چین و مذاکرات فشرده با خریداران احتمالی اتخاذ شد، مسیر تازه‌ای برای سرنوشت تیک‌تاک در بازار آمریکا ترسیم می‌کند.
کد خبر:۱۹۳۱۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور اعلام کرد که وی دستور اجرایی برای به تعویق انداختن اجرای ممنوعیت را امضا کرده و این مهلت را از شنبه که موعد قبلی بود به تعویق انداخته است. 

در پستی که عصر جمعه در تروث سوشال منتشر شد، ترامپ گفت که با وجود پیشرفت‌های زیادی که در روند توافق حاصل شده، هنوز به کار بیشتری برای نهایی شدن قرارداد نیاز است؛ بنابراین وی دستور اجرایی را امضا کرده و به تیک‌تاک ۷۵ روز دیگر یعنی تا تاریخ ۱۹ ژوئن مهلت داد. این اقدام از احتمال تعطیلی نرم‌افزار پرطرفدار ویدیویی جلوگیری می‌کند. 

ترامپ در پست خود افزود که دولتش به همکاری با چین ادامه خواهد داد و تعرفه‌هایی که هفته گذشته اعمال کرده بود را یادآور شد و آنها را قدرت اقتصادی بسیار قوی و بسیار مهم برای امنیت ملی دانست. 

وی گفت: «ما نمی‌خواهیم تیک‌تاک خاموش شود. ما مشتاقانه منتظریم که با تیک‌تاک و چین برای بستن توافق همکاری کنیم.»

تیک‌تاک و دولت چین مدت‌ها است که با فروش این نرم‌افزار در ایالات متحده مخالف هستند و همچنان مشخص نیست که مواضع آنها تغییر کرده باشد.

تعرفه‌هایی که پاسخ داده شدند 

چین روز جمعه با واکنش به تعرفه‌هایی که ترامپ به آنها اشاره کرده بود، تعرفه‌هایی مشابه بر کالا‌های آمریکایی وضع کرد که این امر جنگ تجاری میان دو کشور را تشدید کرده و باعث کاهش شدید بازار‌های سهام جهانی شد. شاخص داو جونز بیش از ۲۲۰۰ واحد سقوط کرد و نزدک در معاملات بعد از ظهر دیروز ۵.۸ درصد کاهش یافت که بزرگترین افت در پنج سال اخیر محسوب می‌شود. 

تعویق ممنوعیت تیک‌تاک پیش‌بینی شده بود و چندین خریدار بالقوه برای این نرم‌افزار در ایالات متحده، علاقه خود را اعلام کرده‌اند. همچنین ترامپ در هفته جاری با مقامات دولت خود دیدار‌هایی برای بحث در مورد امکان خرید‌ها و ساختار‌های مالکیتی داشت. 

طبق گزارش‌ها، یکی از برنامه‌ها شامل مشارکت شرکت خصوصی بلک‌استون و شرکت تکنولوژی اوراکل بود، در حالی که پیشنهاد دیگری شامل پیشنهاد آمازون بود. 

قانونی که الزام به فروش را ایجاد کرده، سال گذشته با حمایت دو حزب در کنگره تصویب و توسط رئیس‌ جمهور وقت یعنی جو بایدن امضا شد. گروه‌های حمایت از آزادی بیان و دیگر گروه‌ها به این قانون شکایت کرده‌اند اما این قانون در ژانویه توسط دیوان عالی ایالات متحده تایید شد. 

این قانون با این هدف که شرکت مادر تیک‌تاک در چین را مجبور به فروش به خریدار مورد تایید مقامات آمریکایی کند و تضمین دهد که بایت‌دنس دیگر به داده‌های کاربران ایالات متحده دسترسی نخواهد داشت یا کنترل الگوریتم تیک‌تاک را نخواهد داشت. تیک‌تاک مدت ۹ ماه برای تطابق با این قانون مهلت داشت. بنابراین تاریخ فروش اولیه ۱۹ ژانویه بود که در آن زمان دولت می‌توانست دستور به حذف نرم‌افزار از فروشگاه‌های اینترنتی ایالات متحده دهد و سایر شرکت‌های تکنولوژی باید از حمایت نرم‌افزار و وب‌سایت تیک‌تاک خودداری می‌کردند. 

تیک‌تاک ۱۸ ژانویه به دلیل ممنوعیت در ایالات متحده تعطیل شد اما صبح روز بعد دوباره فعال شد. ترامپ با امضای دستور اجرایی رسمی که به دادستان کل دستور داده بود، ممنوعیت را برای ۷۵ روز به تعویق انداخت. دستور اجرایی جدید، این مهلت را به ۱۹ ژوئن، تمدید کرد. 

ترامپ پس از اینکه در دوران ریاست‌ جمهوری اول خود خواهان ممنوعیت تیک‌تاک بود، در کمپین ۲۰۲۴ خود اعلام کرد که مخالف این ممنوعیت است و قول داد که تیک‌تاک را نجات خواهد داد، هرچند که توضیحی نداد که چگونه این کار را انجام خواهد داد. 

در ۲۶ مارس، ترامپ گفت که ممکن است تعرفه‌ها را بر روی کالا‌های چینی کاهش دهد، البته اگر دولت چین فروش تیک‌تاک در ایالات متحده را تایید کند.

وی همچنین آن زمان تاکید کرد که آماده است تا مهلت را در صورت لزوم تمدید کند. 

ترامپ همچنین ایده‌ای مبنی بر اینکه ایالات متحده ۵۰ درصد سهم از شرکت را به عنوان بخشی از یک پروژه مشترک داشته باشد، مطرح کرده اما جزئیاتی درباره نحوه کار این برنامه بیان نکرده است.

ارسال نظرات