اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۰/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۸:۲۸
۱۸:۲۶ ۱۴۰۴/۰۱/۲۰
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

ناترازی انرژی از موانع رشد درآمد مالیاتی کشور است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: وقتی واحد صنعتی چند ماه بدون برق یا گاز فعالیت می‌کند، طبیعتا تولید این بنگاه کاهش می‌یابد و مالیاتی هم که می‌پردازد، کم می‌شود. در چنین شرایطی نمی‌توان به تولیدکننده فشار آورد اما مقابله با فرار مالیاتی راهکار ساده‌ای است که باید دنبال شود.
کد خبر:۱۹۷۳۶

فتح‌الله توسلی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره وضعیت اخذ مالیات و سرمایه‌گذاری در کشور اظهار داشت: وضعیت سرمایه‌گذاری نسبت به گذشته بهتر شده است. در چند سال گذشته قوانینی از جمله مالیات بر خانه‌های خالی، ارزش افزوده، فرار‌های مالیاتی و... تصویب شد. دولت باید با دقت، نقاط مغفول را شناسایی کرده و با ارائه لایحه، موضوعات مورد نظر را به مجلس بیاورد. ما نیز در کمیسیون اقتصادی آمادگی داریم که این مسائل را در اولویت بررسی قرار دهیم. 

وی در مورد اینکه حدود ۴۰ درصد بودجه کشور از محل مالیات تامین می‌شود و ۶۰ درصد دیگر به منابع نفتی وابسته است و آیا اماکان دارد که در سال ۱۴۰۴ به ۵۰ درصد درآمد مالیاتی برسیم یا خیر؟ تصریح کرد: این نسبت باید به نفع درآمد‌های مالیاتی تغییر کند اما رسیدن به ۵۰ درصد درآمد مالیاتی در شرایط فعلی دشوار است. 

توسلی ادامه داد: مالیات مانند یک قیچی دو لبه است؛ از یک‌سو نباید به تولیدکننده فشار آورد؛ چراکه وقتی واحد صنعتی چند ماه بدون برق یا گاز فعالیت کرده، طبیعتا تولیدش کاهش می‌یابد و مالیاتی هم که می‌پردازد کم می‌شود که در چنین شرایطی نمی‌توان به تولیدکننده فشار وارد کرد؛ بنابراین باید سراغ کسانی رفت که فرار مالیاتی دارند. از سوی دیگر، برخی از گروه‌ها از جمله پزشکان، متخصصان، آرایشگاه‌های زنانه، تولیدکنندگان فیلم و سریال‌های خانگی مانند فیلیمو و مجموعه‌های مشابه، باید در نظام مالیاتی شفاف‌تر عمل کنند. 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره نظر برخی نمایندگان مبنی بر نبود زیرساخت مناسب سرمایه‌گذاری در کشور گفت: من با این نظر موافق نیستم. منظور دوستان بیشتر به نبود فضای مناسب و موانع موجود برای سرمایه‌گذاری است. اگر این موانع برداشته شود، زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاری وجود دارد. به عنوان نمونه در برخی استان‌ها، امکان سرمایه‌گذاری ۵ هزار میلیارد تومانی فراهم است.

ارسال نظرات