اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۳۱/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۵:۰۳
۱۴:۵۹ ۱۴۰۴/۰۱/۳۱
نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

دوران سود بی‌زحمت تمام شد/ تصویب قانون مالیات بر عایدی سرمایه در مجلس

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با تشریح جزئیات قانون مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این قانون با هدف جلوگیری از ورود سرمایه‌ها به بازار‌های غیرمولد همچون طلا، ارز، خودرو و ملک تدوین شده است. سرمایه‌گذاری‌هایی که ارزش افزوده یا اشتغال ایجاد نمی‌کنند، فقط حاصل بی‌ثباتی اقتصادی‌اند و باید کنترل شوند.
کد خبر:۲۰۶۶۸

مهدی طغیانی، نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره چیستی مالیات بر عایدی سرمایه و نکاتی که مردم باید نسبت به آن توجه داشته باشند، اظهار داشت: مالیات بر عایدی سرمایه، مالیاتی است که بر سرمایه‌گذاری‌های غیرمولد اعمال می‌شود. 

وی افزود: به عنوان مثال خرید و نگهداری طلا نه شغلی ایجاد می‌کند و نه تولیدی به همراه دارد؛ این نوع فعالیت‌ها فقط حاصل بی‌ثباتی اقتصادی‌اند و در نهایت منجر به تضعیف بیشتر بنیان‌های اقتصادی می‌شوند. از این‌رو، قانون مالیات بر عایدی سرمایه تلاش می‌کند تا بخشی از این جریان سرمایه به سمت بازار‌های غیرمولد مانند طلا، ارز، خودرو و ملک را کنترل کند. اخیرا رمز‌پول و رمزارز نیز به عنوان پنجمین مورد به این فهرست اضافه شده‌اند. 

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بر اساس این قانون، برای سرپرست خانوار، تا دو خودرو و دو ملک از پرداخت مالیات معاف هستند؛ حتی اگر چندین‌ بار در طول سال خرید و فروش شوند. برای افراد غیرسرپرست خانوار، یک خودرو و یک ملک مشمول معافیت هستند، باز هم حتی اگر بار‌ها در یک سال معامله شوند اما در مورد طلا و ارز، اگر خرید و فروش به صورت مکرر در طول سال انجام شود و سود حاصل شود، مشمول مالیات می‌شود. 

نماینده مردم اصفهان در توضیح نحوه اخذ این مالیات گفت: این مالیات، مالیاتی است که در زمان فروش دارایی اخذ می‌شود. به‌ طور مثال، اگر فردی خودروی سوم خود را که مشمول مالیات است، ابتدا به قیمت ۲۰۰ میلیون تومان خریداری کرده و اکنون به قیمت ۲۵۰ میلیون تومان بفروشد، از تفاوت این دو رقم (۵۰ میلیون تومان) مالیات اخذ خواهد شد. البته در قانون، پیش‌بینی‌هایی برای تعدیل اثرات تورمی نیز انجام شده تا بخشی از افزایش قیمت ناشی از تورم، مشمول مالیات نشود.

ارسال نظرات