اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۶/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۵:۴۲
۱۵:۳۵ ۱۴۰۴/۰۲/۱۶
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر اعلام شد

چسبندگی قیمت‌ها مانع از کاهش سریع بهای کالاهاست

نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این سوال که چرا با وجود افت بهای ارز کاهش قیمت کالا‌ها در بازار رخ نمی‌دهد؟ گفت: در اقتصاد، مفهومی به نام چسبندگی قیمت‌ها وجود دارد. به این معنا که وقتی قیمت‌ها بالا می‌رود، کالاها سریع‌تر با شرایط جدید هماهنگ می‌شوند اما وقتی عوامل کاهنده وارد عمل می‌شوند، کاهش قیمت با تاخیر و مقاومت بیشتری همراه است.
کد خبر:۲۰۷۶۶

مهدی طغیانی، نایب‌ رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر در پاسخ به این سوال که چرا با وجود افت بهای ارز کاهش قیمت کالا‌ها در بازار رخ نمی‌دهد؟ اظهار کرد: واقعیت این است که برای اثرگذاری کاهش نرخ ارز بر قیمت کالاها، آنچه اهمیت دارد، ثبات این کاهش است؛ یعنی این‌ طور نباشد که نرخ ارز برای مدت کوتاهی پایین بیاید و دوباره دچار نوسان شدید شود. اگر کاهش نرخ ارز پایدار باشد و اقتصاد در یک وضعیت باثبات قرار بگیرد، به تدریج قیمت‌ها هم با شرایط جدید تطبیق پیدا می‌کند. 

وی با اشاره به پدیده اقتصادی چسبندگی قیمت‌ها، افزود: در اقتصاد، مفهومی به نام چسبندگی قیمت‌ها وجود دارد. به این معنا که وقتی قیمت‌ها بالا می‌روند، سریع‌تر با شرایط جدید هماهنگ می‌شوند اما وقتی عوامل کاهنده وارد عمل می‌شوند، کاهش قیمت با تاخیر و مقاومت بیشتری همراه است. این چسبندگی در مسیر کاهش همیشه پررنگ‌تر است و در ادبیات علمی اقتصاد هم به آن توجه شده است. 

طغیانی تصریح کرد: امیدواریم با ایجاد ثبات نسبی در بازار ارز و کاهش نوسانات، قیمت‌ها در مسیر کاهشی قرار بگیرند اما تا وقتی بازار در وضعیت ناپایدار و پرفراز و نشیب قرار دارد، نمی‌توان انتظار واکنش فوری و چشم‌گیری از سوی بازار کالا‌ها داشت.

ارسال نظرات