اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۰۵/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۶:۴۷
۱۳:۰۰ ۱۴۰۴/۰۲/۰۵

وام مسکن روستایی در چند مرحله پرداخت میشود؟

وام مسکن روستایی در چند مرحله پرداخت میشود؟ این سوال مهم مخاطبان که این روزها بسیار سرچ می شود را در این خبر پاسخ میدهیم.
کد خبر:۲۱۱۱۳

به گزارش اقتصاد معاصر؛ وام مسکن روستایی در چند مرحله پرداخت میشود؟ برای پاسخ به این سوال مهم باید به اخبار رسمی مراجعه کنیم و ما در این خبر با جمع آوری اطلاعات مناسب پاسخ این سوال را می دهیم. 

وام مسکن روستایی، یکی از طرح‌های حمایتی دولت ایران است که با هدف بهبود شرایط زندگی و ساخت‌وساز، مقاوم‌سازی ساختمان‌های روستایی و جلوگیری از مهاجرت در مناطق روستایی کشور ارائه می‌شود. مبلغ وام مسکن روستایی به سقف ۴۰۰ میلیون تومان رسیده است که بدون نیاز به سپرده‌گذاری و با بازپرداخت بلندمدت و سود پایین ارائه می‌شود. 

برای اطلاع از مدارک لازم برای دریافت وام مسکن روستایی و نحوه ثبت نام وام مسکن روستایی با ما همراه باشید.

زمان پرداخت وام مسکن روستایی 

مجید جودی ـ معاون مسکن روستایی بنیاد مسکن با اعلام خبر پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ابتدای ماه جاری گفته است: سال گذشته از نظر کمی باید ۳۵۰ هزار فقره وام ساخت مسکن روستایی پرداخت می‌شد که ۳۳۰ هزار خانوار به سیستم بانکی معرفی شدند. از این تعداد ۲۸۰ هزار نفر موفق به عقد قرارداد و دریافت وام شدند.

وی افزود: امسال نیز طبق برنامه هفتم پیش‌بینی شده ۲۲۰ هزار واحد مسکونی در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ساخته شود. مصوبات در دولت طی شده و ضمانت‌نامه‌ها ارایه شده است. از اول اردیبهشت وام ۴۰۰ میلیون تومانی قابل پرداخت است. از تعداد ۲۲۰ هزار فقره وام ۲۰۰ هزار فقره در روستاها و ۲۰ هزار فقره در شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۵ هزار نفر پرداخت می‌شود.

به گفته جودی، دولت تمهیداتی اندیشیده تا دریافت وام مسکن روستایی سهل‌الوصول باشد و با ضمانت‌نامه زنجیره‌ای پرداخت می‌شود. بانکهای عامل مشخص شده‌اند و از امروز پرداخت تسهیلات آغاز شده است.

مبلغ وام مسکن روستایی

مقرر شد که سقف فردی تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت برای ۲۲۰ هزار واحد مسکونی از مبلغ ۳۵۰ میلیون به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یابد.

تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی» با تصویب هیأت عالی بانک مرکزی و افزایش سقف به ۴۰۰ میلیون تومان، به هشت بانک عامل ملت، ملی ایران، بانک صادرات ایران، تجارت، رفاه کارگران، کشاورزی، پست بانک و سپه ابلاغ شد.

بخشنامه این طرح به شرح زیر است:

"درخصوص تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی به آگاهی می‌رساند حسب تصمیمات متخذه در جلسه ۲۶ فروردین ۱۴۰۴ هیات عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مقرر شد که سقف فردی تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت برای ۲۲۰ هزار واحد مسکونی از مبلغ ۳۵۰ میلیون به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش یابد".

میزان اقساط و سود وام مسکن روستایی

وام مسکن روستایی در سال ۱۴۰۳ با سقف ۴۰۰ میلیون تومان، نرخ سود ۵ درصد و دوره بازپرداخت ۲۰ ساله (۲۴۰ ماهه) ارائه می‌شود. با این شرایط، اقساط ماهیانه به طور تقریبی ۲ میلیون و ۶۳۹ هزار تومان خواهد بود. این مبلغ، بدون در نظر گرفتن تغییرات احتمالی در نرخ سود یا سایر شرایط، بر اساس محاسبه ثابت اقساط برای دوره بازپرداخت است. همچنین، مبلغ کل پرداختی طی ۲۰ سال، تقریباً ۶۳۸ میلیون تومان خواهد بود.  همچنین خوب است بدانید که پرداخت وام به صورت مرحله‌ای انجام می‌شود و متقاضیان باید در ابتدا مراحل ساخت یا بهسازی خانه را شروع کنند. پرداخت اولین مرحله پس از تایید بنیاد مسکن صورت می‌گیرد و پس از آن اقساط ماهیانه آغاز می‌شود.

 مدت بازپرداخت وام مسکن روستایی

مدت بازپرداخت این وام ۲۴۰ ماهه یا ۲۰ ساله است، و به همین دلیل اقساط آن بسیار مناسب و اقتصادی خواهند بود. تقریبا همه شهروندان ایران حتی با حقوق وزارت کار، می‌توانند از پس بازپرداخت وام مسکن روستایی بر بیایند.

 وام مسکن روستایی در چند مرحله پرداخت می شود؟

وام مسکن روستایی یا وام تعمیرات مسکن روستایی، در سال ۱۴۰۳ معمولاً به‌صورت تک‌مرحله‌ای پرداخت می‌شود و زمان آن بستگی به افراد در نوبت پرداخت دارد. پرداخت وام مسکن روستایی در یک مرحله، به شما اجازه می‌دهد که تمام مبلغ آن را صرف همین موضوع کرده و از چالش‌های مالی در آینده جلوگیری کنید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در سال‌های گذشته، پرداخت وام به صورت مرحله‌ای و متناسب با پیشرفت ساخت‌وساز انجام می‌شد، یعنی در هر مرحله (فونداسیون، اسکلت، سفت‌کاری و نازک‌کاری)، بخشی از مبلغ وام به حساب متقاضی می‌رفت تا کارهای همان مرحله را جلو ببرد.

 وام بلاعوض بنیاد مسکن روستایی به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟

وام بلاعوض مسکن روستایی همان‌طور که از اسمش پیداست، به صورت رایگان به افرادی تعلق می‌گیرد که شرایط خاصی دارند و از یک یا چند نظر محروم محسوب می‌شوند. این تسهیلات مخصوص خانوارهای دارای دو معلول و بیشتر است و نوعی امکان ویژه محسوب می‌شود..

شرایط دریافت:

  • تعداد معلولیت: خانوار باید دارای دو معلول یا بیشتر باشد.

  • مکان سکونت: متقاضیان باید در مناطق روستایی سکونت داشته باشند.

مبلغ تسهیلات:

مبلغ بلاعوض: ۱۵۰ میلیون تومان.

نحوه ثبت‌نام وام بلاعوض بنیاد مسکن روستایی

  • مراجعه به سازمان بهزیستی: متقاضیان وام مسکن روستایی (بلاعوض) باید به اداره بهزیستی شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند.

  • تکمیل فرم‌های مربوطه: در این مرحله، فرم‌های درخواست تسهیلات تکمیل می‌شود.

  • ارائه مدارک لازم: مدارک شناسایی، مدارک مربوط به معلولیت‌ها و سایر مستندات مورد نیاز ارائه می‌شود.

  • بررسی و تایید: پس از بررسی مدارک، در صورت تایید، تسهیلات به متقاضیان وام مسکن روستایی اعطا می‌شود.

برای اطلاعات بیشتر و فهمیدن شرایط دقیق، می‌توانید به وب‌سایت سازمان بهزیستی کشور مراجعه کنید.

شرایط دریافت وام مسکن روستایی

وام مسکن روستایی با هدف بهسازی و نوسازی واحدهای مسکونی در روستاها و شهرهای زیر بیست و پنج هزار نفر جمعیت ارائه می‌شود. اما برای دریافت آن (و به صورت کلی وام‌های مسکن) باید شرایط خاصی داشته باشید که عبارت‌اند از:

    محل سکونت: متقاضی باید ساکن روستا یا شهرهای با جمعیت کمتر از بیست و پنج هزار نفر باشد.

    عدم استفاده قبلی: فرد نباید قبلاً از تسهیلات طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن در روستاها و شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت استفاده کرده باشد. این طرح تنها یک بار برای هر فرد قابل استفاده است.

    توانایی بازپرداخت: متقاضی باید توانایی مالی برای بازپرداخت اقساط وام را داشته باشد و به هیچ‌یک از بانک‌های کشور بدهی معوق نداشته باشد. همچنین چک برگشتی، وام‌های تسویه‌نشده و … از دیگر مواردی هستند که توان بازپرداخت را پایین می‌آورند.

    تکمیل مدارک: ارائه مدارک شناسایی (اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی)، تکمیل فرم درخواست تسهیلات، و مدارک مربوط به مالکیت زمین یا واحد مسکونی مورد نظر در بانک الزامی است.

    ضمانت: ارائه تضامین مورد قبول بانک، مانند سفته با ضامن معتبر یا وثیقه ملکی، ضروری است. البته که مدل و مقدار ضمانت، ممکن است در بین شعب مختلف فرق داشته باشند.

بر اساس مصوبه هیئت دولت در آذر ۱۴۰۳، سقف تسهیلات وام مسکن روستایی به ۴۰۰ میلیون تومان افزایش پیدا کرده است. متقاضیان می‌توانند با مراجعه به بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و تکمیل مراحل،  ثبت‌نام وام مسکن روستایی را شروع کنند.

مدارک لازم برای دریافت وام مسکن روستایی

برای دریافت وام ساخت مسکن روستایی، ارائه مدارک زیر به بانک ضروری است:

  1. اصل و کپی کارت ملی

  2. اصل و کپی شناسنامه

  3. سند یا مدرکی که مالکیت زمین یا واحد مسکونی مورد نظر را تأیید کند.

  4. در صورت احداث بنای جدید، ارائه پروانه ساخت الزامی است.

  5. تکمیل و ارائه فرم درخواست وام مسکن روستایی

  6. در صورت اقدام وکیل به‌جای متقاضی، ارائه وکالت‌نامه رسمی و مدارک شناسایی وکیل ضروری خواهد بود.

این مدارک ممکن است با توجه به سیاست‌های هر بانک متفاوت باشد؛ بنابراین، توصیه می‌شود پیش از اقدام، با شعبه بانک مربوطه مشورت کنید و اطلاعات دقیق و به‌روز را بگیرید.

شرایط و مدارک ضامن وام مسکن روستایی

مهم‌ترین مرحله ثبت‌نام وام مسکن روستایی، ارائه ضامن‌های معتبر است. مدارک و شرایط ضامن برای وام روستایی مسکن از این قرار است:

  • اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه ضامن‌ها

  • مدارک شغلی یا مالی که توانایی بازپرداخت را تأیید کند، مانند فیش حقوقی یا جواز کسب

  • در روش سفته زنجیره‌ای، سه نفر متقاضی با ضمانت متقابل یکدیگر، سفته را امضا می‌کنند.

  • ضامنین نباید دارای چک برگشتی یا بدهی معوق به سیستم بانکی باشند.

این شرایط ممکن است با توجه به سیاست‌های هر بانک متفاوت باشد؛ بنابراین، توصیه می‌کنیم که حتما پیش از ثبت‌نام وام مسکن روستایی، با شعبه بانک مربوطه مشورت کنید. علاوه بر این، بانک ممکن است با توجه به شرایط حال حاضر خود و مقدار بودجه، مدارکی مثل جواز کسب را هم قبول کند.

نحوه ثبت نام حضوری وام مسکن روستایی

برای ثبت‌نام حضوری وام روستایی بنیاد مسکن، ابتدا به نزدیک‌ترین شعبه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در شهر یا روستای خود مراجعه کرده و در محل آن فرم درخواست تسهیلات را دریافت و تکمیل کنید.

لازم است که مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه)، مدارک مالکیت زمین یا واحد مسکونی، و پروانه ساخت (در صورت نیاز) را همراه داشته باشید. پس از بررسی مدارک و تأیید درخواست، به بانک عامل معرفی می‌شوید. در بانک، ضمانت مورد نیاز مانند سفته زنجیره‌ای یا وثیقه ملکی را ارائه کنید و حتما شخص ضامن را هم به همراه ببرید. پس از طی مراحل اداری، مبلغ وام به حساب متقاضی واریز می‌شود. برای ثبت‌نام اینترنتی وام تسهیلات روستایی، مراحل زیر را دنبال کنید:

  • مراجعه به سامانه ثبت نام وام مسکن روستایی: به وب‌سایت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی (سایت وام مسکن روستایی) به نشانی www.bms.ir مراجعه کنید.

  • ثبت‌نام در سامانه ثبت نام وام مسکن روستایی: در صفحه اصلی، گزینه «ثبت‌نام جدید» را انتخاب کنید.

  • تکمیل اطلاعات شخصی: فرم ثبت نام وام مسکن روستایی را با دقت پر و اطلاعات خواسته‌شده را وارد کنید.

  • بارگذاری مدارک: مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه)، مدارک مالکیت زمین یا واحد مسکونی، و پروانه ساخت (در صورت نیاز) را بارگذاری کنید.

  • تأیید اطلاعات: پس از تکمیل فرم، اطلاعات واردشده را بررسی و تأیید کنید.

  • دریافت کد پیگیری: پس از ثبت‌نام، کد پیگیری به شماره تلفن همراه شما ارسال می‌شود.

  • مراجعه به بانک عامل: با کد پیگیری، به یکی از شعب بانک‌های عامل معرفی‌شده توسط بنیاد مسکن مراجعه کنید تا مراحل بعدی تکمیل شوند.

توجه داشته باشید که ممکن است مراحل و مدارک مورد نیاز با توجه به سیاست‌های هر بانک متفاوت باشد؛ بنابراین، پیش از اقدام، حتما با بنیاد مسکن و بانک‌های محل زندگی خود مشورت کنید.

همچنین شما می‌توانید از طریق وب‌سایت بانک مسکن نیز برای دریافت وام مسکن روستایی اقدام کنید. این بانک به‌عنوان یکی از بانک‌های عامل در پرداخت تسهیلات مسکن روستایی، فرآیند ثبت‌نام و درخواست وام را به صورت آنلاین ارائه می‌دهد. برای این کار، باید به وب‌سایت رسمی بانک مسکن مراجعه کرده و مراحل ثبت‌نام را طی کنید.

کدام بانک ها وام مسکن روستایی ارائه می دهند؟

در سال ۱۴۰۳، بانک‌های ملی، مسکن، ملت، صادرات، پست‌بانک، تجارت، سپه، رفاه کارگران، کشاورزی و بانک توسعه تعاون موظف به ارائه تسهیلات مسکن روستایی هستند. مبلغ  تسهیلات بهسازی مسکن روستایی ۴۰۰ میلیون است و بیشتر این بانک‌ها، تمام سال آن را ارائه می‌دهند.

با این حال اگر عجله دارید، بهتر است ابلاغ وام مسکن روستایی را از طریق تماس با شعبه بانک بررسی کنید.

 

ارسال نظرات