اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۹/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۴:۱۳
۱۴:۱۱ ۱۴۰۴/۰۲/۲۹
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر اعلام شد

خاموش‌ها نتیجه توقف توسعه برقی باوجود رشد سالانه ۵ درصدی مصرف

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: سال گذشته حدود ۲۰ هزار مگاوات کمبود ظرفیت داشتیم، در ۱۰ سال گذشته، تقریبا توسعه تولید برق متوقف بوده و این توقف امروز اثرات خود را نشان می‌دهد، وقتی به‌ طور متوسط، هر سال ۵ درصد رشد مصرف داریم و تولید متوقف مانده است، نتیجه بروز همین وضعیت بحرانی می‌شود. 
کد خبر:۲۲۱۱۹

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر در خصوص واردات پنل‌های خورشیدی بیان کرد: حمایت از شرکت‌ها و کارخانه‌هایی که در داخل کشور در حوزه انرژی‌های نو و خورشیدی فعالیت می‌کنند، جزو اصول سیاست‌گذاری نظام است. اگر نیاز به تولید نسل جدید پنل‌های خورشیدی در کشور وجود دارد، باید شرکت‌های فعلی را تقویت و از آن‌ها حمایت کنیم تا بتوانند محصولات خود را ارتقا دهند. این به هیچ عنوان توجیهی برای دور زدن تولید داخل و واردات بی‌ضابطه نیست. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس در ادامه درباره ورود برخی به موضوع واردات پنل‌های خورشیدی با هدف سودجویی گفت: در چنین شرایطی، باید بررسی دقیق و کامل‌تری انجام شود. اگر مشخص شود که هر نهادی در حال واردات بدون ضابطه است، مجلس باید بر اساس اصل حمایت از تولید داخلی ورود کند. همان‌ طور که بار‌ها در فرمایشات مقام معظم رهبری تاکید شده، حمایت از کالای ایرانی یک اصل راهبردی است. 

وی در تشریح موضوع دستور اخیر رئیس‌‌جمهور مبنی بر الزام ادارات دولتی به تامین برق از طریق انرژی خورشیدی گفت: در این زمینه فعالیت‌هایی انجام شده است. مثلا وزارت ارتباطات در جلسه‌ای که داشتیم، گزارشی ارائه کرد مبنی بر اینکه در بسیاری از ساختمان‌های خود، به‌ ویژه در تهران، سیستم‌های هوشمند کنترل مصرف انرژی نصب کرده‌اند که به صورت متمرکز، از یک مرکز کنترل می‌شود. دمای ساختمان‌ها، عملکرد موتورخانه‌ها و دیگر شاخص‌های مصرف انرژی از راه دور قابل تنظیم شده‌اند. این الگویی است که در بسیاری از کشور‌ها مانند ترکیه هم اجرا شده و نشان می‌دهد دولت باید از خودش شروع کند. 

شهرکی در ادامه به وضعیت بحرانی برق کشور اشاره کرد و گفت: انباشتی از ناترازی از گذشته بوده و امروز به یک ناترازی بزرگ برخورد کردیم. در سال گذشته حدود ۲۰ هزار مگاوات کمبود ظرفیت داشتیم و امسال هم با رشد ۶ تا ۷ درصدی مصرف مواجه هستیم. از سوی دیگر، به‌ دلیل کاهش بارندگی‌ها، ظرفیت تولید برق آبی هم کاهش یافته و این مساله بحران را تشدید می‌کند. هرچند تلاش‌هایی برای به‌ کارگیری انرژی خورشیدی و بادی در حال انجام است و بهینه‌سازی مصرف نیز در دستور کار قرار دارد اما کافی نیست. 

وی هشدار داد: تابستان سختی پیش‌ رو داریم؛ هم در صنایع، هم در کشاورزی و هم در بخش خانگی. برنامه‌های مدیریت مصرف در کوتاه‌مدت شاید کمک کند اما ریشه‌ای نیست. در ۱۰ سال گذشته، تقریبا توسعه تولید برق متوقف بوده و این توقف امروز اثرات خود را نشان می‌دهد، وقتی به‌ طور متوسط، هر سال ۵ درصد رشد مصرف داریم و تولید متوقف مانده است، نتیجه بروز همین وضعیت بحرانی می‌شود. 

نماینده مردم زابل تصریح کرد: یکی از عارضه‌های مهم فعلی، همین است که در توسعه انرژی‌های خورشیدی، بدون مطالعات جامع و با تصمیم‌های شتاب‌زده عمل می‌کنیم. برخی تصمیم‌ها، به‌ جای این که مبتنی بر راهبرد ملی و مطالعه دقیق باشند، به صورت جزیره‌ای گرفته می‌شوند. در حالی‌ که ما برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، باید ایستگاه‌های تقویتی و اتصال به شبکه را هم در نظر بگیریم که هزینه‌های بسیار زیادی دارد. اگر این ملاحظات در نظر گرفته نشود، ممکن است دچار مشکلات بزرگ‌تری در آینده شویم.

ارسال نظرات