اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۲:۴۱
۰۸:۲۲ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی اعلام کرد

مدیریت تورم و فشارهای بودجه‌ای با قانون بانک مرکزی و قانون تأمین مالی تولید

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در سی‌ودومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی با تاکید بر لزوم اصلاحات ساختاری در نظام پولی و بانکی کشور، پیوند موثر میان حکمرانی اقتصادی و اسناد بالادستی را کلید دستیابی به رشد پایدار دانست.
کد خبر:۲۲۷۲۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ کوروش پرویزیان، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی، امروز در مراسم آغاز سی‌ودومین همایش سیاست‌های پولی و ارزی، بیان کرد: این همایش با حمایت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم برای تبادل نظر و همفکری در حوزه تصمیم‌سازی کلان اقتصادی، به‌ویژه در حوزه سیاست‌های ارزی، اعتباری و بانکی است. این رویداد با در نظر گرفتن تحولات داخلی و بین‌المللی و با تمرکز بر اجرای قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و قانون برنامه هفتم توسعه، بر اعتلای حکمرانی پولی و بانکی با تکیه بر اسناد بالادستی تاکید دارد.

وی افزود: موضوع محوری همایش امسال که توسط شورای سیاست‌گذاری برگزیده شده، ناظر بر بازآرایی ساختار پولی در راستای هماهنگی بیشتر و بهتر میان سیاست‌های پولی، مالی و تجاری کشور است. اثربخشی سیاست‌های اقتصادی نیازمند اصلاحات ساختاری در حوزه‌های پولی، ارزی و اعتباری است. از این‌رو، توجه به حکمرانی اقتصادی و به‌ویژه اصلاح الگوی حکمرانی، ضرورتی راهبردی به شمار می‌آید.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: همایش امسال با نگاهی ویژه به اسناد بالادستی نظیر قانون بانک مرکزی، قانون برنامه هفتم توسعه و قانون تأمین مالی تولید طراحی شده است. در شرایطی که اقتصاد ایران با چالش‌هایی چون تورم مزمن، نوسانات ارزی، ناترازی‌ها و فشارهای بودجه‌ای مواجه است، اتخاذ تصمیمات راهبردی مبتنی بر این اسناد بیش از پیش ضرورت دارد.

وی افزود: در این همایش هشت محور کلیدی در نظر گرفته شده که هر یک از آن‌ها ابعاد مختلف حکمرانی پولی و بانکی را دربرمی‌گیرد. محور نخست به اعتلای حکمرانی در سیاست‌گذاری پولی با تأکید بر استقلال سیاست‌گذاری و هماهنگی در کنترل رشد نقدینگی و تورم اختصاص دارد. همچنین، پیگیری احکام برنامه هفتم توسعه در زمینه رشد اقتصادی، اشتغال و سرمایه‌گذاری، از دیگر محورهای مهم همایش امسال است.

پرویزیان با اشاره به اهمیت تامین مالی هدفمند، اظهار داشت: بانک مرکزی در راستای تحقق شعار سال و با هدف حمایت از تولید، طرح‌های پیشران و دارای اولویت را در همکاری با سایر دستگاه‌های اقتصادی در دستور کار قرار داده است.

وی افزود: در این دوره از همایش، پنج سخنرانی کلیدی، ۱۱ کارگاه آموزشی، ۱۰ نشست تحلیلی و پنج نشست ارائه مقاله‌های علمی برگزار خواهد شد. از مجموع ۱۶۵ مقاله ارسال‌شده به دبیرخانه همایش، ۳۰ مقاله پذیرفته شده که ۱۸ مقاله از این میان برای ارائه شفاهی انتخاب شده‌اند.

پرویزیان گفت: در سال‌های گذشته همایش سیاست‌های پولی و ارزی توانسته است نقش موثری در عرصه تصمیم‌سازی ایفا کند و بستری برای تعامل میان کارشناسان و بدنه اجرایی کشور فراهم سازد. در سال‌های گذشته مجموعه‌ای ارزشمند از راهکارها و تحلیل‌ها در موضوعاتی چون مدیریت نرخ سود، تامین مالی غیرتورمی، اوراق گام، و بازسازی ساختار بانکی ارائه شده است.

ارسال نظرات