به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسین اصغری مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی وجود نیترات بیش از حد مجاز در هندوانه کشور را تکذیب کرد و گفت: میزان نیترات در هندوانه یک حد مجاز دارد و برای محصولات ما زیر این حد مجاز است و قابل مصرف است.
وی درباره منشأ نیترات در هندوانه افزود: گیاهان برای رشد کردن به سه عنصر اصلی ازت، فسفر و پتاس نیاز دارند که این نیترات بخشی از کود ازت هست که اگر بیش از اندازه مصرف شود امکان ذخیره شدن در میوهها و سبزیجات را دارد.
مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی درباره چگونگی پایش و رصد نیترات و دیگر موارد در محصولات کشاورزی کشور بهویژه در محصولات صادراتی گفت: این یک دغدغه خیلی طولانی است که برای پاسخگویی به آن در چند سال گذشته مجبور به مستندسازی شدیم.
اصغری اضافه کرد: با وجود این دغدغه در سالهای گذشته یک روند مستمری که اکنون نیز ادامه دارد برای نمونهبرداری از محصولات سبزی و صیفی کشور ـ عمده آن هندوانه، سیبزمینی، پیاز و گوجهفرنگی ـ که خیلی مردم مصرف میکنند ایجاد شده است و مرجع ملی این بحث مؤسسه تحقیقاتی بهنام مؤسسه خاک و آب کشور است که از کل کشور نمونهبرداری سالانه میگیرد و جواب آن هم بهطور رسمی گزارش میشود.
وی درباره هندوانه گفت: خیال مردم راحت باشد چرا که 433 نمونه هندوانه از کل هندوانه تولید کشور برداشت، پایش و آزمایش شده است.
مدیرکل میوه و سبزیجات وزارت جهاد کشاورزی افزود: استاندارد وجود نیترات در هندوانه عدد 60 میلیگرم بهازای هر کیلوگرم هندوانه است یعنی 60 واحد در میلیون و متوسط نیترات در هندوانههای کشور زیر 10 میلیگرم است یعنی یکششم آنچه اجازه داریم در هندوانههای ما موجود است و خیال همه راحت باشد که هیچ مشکلی برای کیفیت محصول هندوانه پیش نیامده است./ تسنیم