به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از رجا، در این نشست که با تجلیل از زحمات ناصر بختیاری، مدیرعامل پیشین شرکت رجا همراه بود، مرتضی ملانژاد بهعنوان سرپرست و عضو هیأتمدیره، لیلا موسوی بهعنوان عضو جدید و حسن اسماعیلی نیز به عنوان عضو ابقاشده معرفی شدند.
تابش در این مراسم با گرامیداشت یاد شهدای راه خدمت، ضمن قدردانی از خدمات دو دورهای ناصر بختیاری در مدیریت رجا، تأکید کرد: «رجا نهفقط یک شرکت حملونقل، بلکه سرمایهای اجتماعی، فرهنگی و ملی است که هیأتمدیره جدید باید در مسیر ارتقای آن گام بردارد.»
وی با اشاره به چالشهای ساختاری در صنعت ریلی و لزوم بازنگری در قوانین، مقررات و زیرساختهای موجود افزود: «بسیاری از مشکلات موجود در رجا صرفاً محدود به این شرکت نیست بلکه بخشی از آنها ناشی از تکالیف دولتی، نظام تعرفهای، ساختار راهآهن و زیرساختهای کلان است که باید با تعامل سازنده اصلاح شود.»
تابش همچنین با اشاره به جایگاه ویژه رجا در میان شرکتهای گردشگری کشور گفت: «هیچکدام از هلدینگهای گردشگری کشور ظرفیتی نظیر شرکت رجا را در اختیار ندارند. این یک مزیت کمنظیر برای هگتا است و ما در مسیر تحول و توسعه بر آن تکیه خواهیم کرد.»
مدیرعامل هگتا با ترسیم چشمانداز دوره جدید رجا تأکید کرد: «رجا باید به بازیگری کلیدی در حملونقل ریلی مسافری غرب آسیا با استانداردهای جهانی و خدمات چندزبانه بدل شود. مشتریمداری، هوشمندسازی، نوآوری در خدمات و بهرهگیری از ظرفیت نخبگان از مؤلفههای اصلی این مسیر است.»
تابش با تأکید بر جایگاه سرمایه انسانی در تحقق اهداف کلان، خواستار توجه جدی به نیروهای متخصص، تکریم پیشکسوتان و بازگشت چهرههای توانمند به رجا شد. وی همچنین بر مدیریت تکنولوژی، همکاری با شرکتهای دانشبنیان، اصلاح ساختار درآمد-هزینه و بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی از جمله قانون جهش تولید دانشبنیان تأکید کرد.
او با اشاره به تعاملات مستمر با وزارت تعاون، سازمان تأمین اجتماعی، راهآهن و تصویب صورتجلسهای ششبندی از آذرماه سال گذشته، گفت: «رویکرد ما نوسازی ناوگان، کاهش زیان انباشته، اصلاح نظام عملیاتی و افزایش چابکی و کیفیت خدمات است.»
تابش، بر ضرورت توسعه مسیرهای ریلی منطقهای از جمله خطوط بینالمللی نظیر تهران-وان و برقراری ارتباط با راهآهن عراق، چابهار و دیگر کشورها تأکید کرد و گفت: «دیپلماسی حملونقل و برندسازی بینالمللی باید بهعنوان یک راهبرد اساسی دنبال شود.»
وی همچنین توجه به زنجیره گردشگری با بهرهگیری از ظرفیت آژانسها، هتلها و قطارها را مورد تأکید قرار داد و افزود: «ایجاد بستههای سفر یکپارچه و ارزشافزوده برای گردشگران باید یکی از اهداف اصلی هگتا باشد.»
تحول دیجیتال، توجه به مسؤولیت اجتماعی در عرصههای ورزشی، فرهنگی و محیطزیستی، و ثبت نظاممند مدیریت دانش از دیگر محورهای مورد تأکید در این نشست بود.
ناصر بختیاری نیز در این جلسه با بیان گزارش عملکردی از دوره مدیریتی خود و بیان برخی مسایل و چالشهایی که با آن مواجه بود از تمام مدیران و همکاران برای اقدامات خوب صورت گرفته تشکر و قدردانی کرد.
مرتضی ملانژاد سرپرست و عضو جدید هیأت مدیره شرکت حمل و نقل ریلی رجا نیز در این جلسه گفت: اینکه توانستهایم امنیت را در حمل و نقل ریلی و سفرها ایجاد کنیم باعث افتخار دستاندرکاران این صنعت است و در این خصوص باید با اتخاذ سیاستگذاری صحیح و حمایتهایی که از این صنعت بشود، تلاشهای بیشتری صورت گرفته تا با ورود ناوگان جدید سطح عرضه و تقاضاها به هم نزدیک شده تا مردم دسترسی راحتتری به بلیت و سفر با قطار داشته باشند و این مهم یکی از راهکارهای مطلوبی است که میتوان از سوانح جادهای کاست.
پذیرش این مسؤولیت بعد از صحبت با مدیرعامل شرکت رفاه و گردشگری تأمین بر اساس مذاکرات و مشورتهایی بوده که با مدیران در شرکت راهآهن داشتم ، زیرا بر این اعتقادم نزدیکی، تعامل و حمایتهای آنان یک اصل است. کسب رضایتمندی مشتریان بخشی از وظایف ماست و قطعاً آن را در سرلوحه کاری خود قرار خواهیم داد.
حتماً به سرمایه انسانی توجه خواهیم داشت و در این خصوص برنامهریزیهایی را خواهیم داشت و اقداماتی را صورت خواهیم داد.
در پایان این مراسم ضمن تقدیر از زحمات آقایان: ناصر بختیاری و سید مهدی قاسمی زاویه سادات، آقای مرتضی ملانژاد به عنوان سرپرست و عضو هیأت مدیره، لیلا موسوی به عنوان عضو جدید هیأت مدیره و آقای حسن اسماعیلی به عنوان عضو هیأت مدیره در سمت خود ابقا و معرفی شدند.
در این مراسم، مرتضی ملانژاد که سابقه مدیریتی در شرکت مپنا، راهآهن و پروژههای زیرساختی کشور را دارد، بهعنوان سرپرست و عضو هیأتمدیره رجا معرفی شد.
وی دارای مدرک کارشناسی مهندسی مکانیک از دانشگاه شریف و کارشناسی ارشد مدیریت اجرایی از دانشگاه شهید بهشتی است. ملانژاد بر ضرورت سیاستگذاری صحیح، توسعه ناوگان و نزدیک شدن عرضه و تقاضا برای کاهش سوانح جادهای تأکید کرد.
لیلا موسوی محولاتی، دیگر عضو جدید هیأتمدیره، دارای کارشناسی و کارشناسی ارشد در رشتههای حملونقل ریلی از دانشگاه علم و صنعت ایران است. او از چهرههای برجسته در حوزه سرمایهگذاری و اقتصاد حملونقل و طراحی مدلهای مشارکت عمومی-خصوصی است که سابقه فعالیت در مپنا، راهآهن و شهرداری تهران را در کارنامه دارد. انتصاب این بانوی متخصص که مسیر حرفهایاش را در رجا آغاز کرده، بهعنوان نقطه عطفی در رویکرد شایستهسالاری و جنسیتمحور توصیف شد.
حسن اسماعیلی، عضو ابقاشده هیأتمدیره نیز دانش آموخته رشته اقتصاد در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا و تخصص در تحلیل سیاستهای اقتصادی، ارزیابی بازدهی اقتصادی در شرایط عدم قطعیت، همچنان یکی از اضلاع اصلی تصمیمسازی اقتصادی در رجا باقی ماند.