اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۶/تير/۱۴۰۴ | ۱۸:۲۰
۱۷:۱۶ ۱۴۰۴/۰۴/۱۶

معرفی ۴ رقم جدید پنبه در سال جاری

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: امسال معرفی چهار رقم جدید پنبه برنامه‌ریزی شده است.
کد خبر:۲۷۷۶۳

به گزارش اقتصاد معاصر؛ به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، قربان قربانی نصرآباد گفت: یکی از اهداف اصلی موسسه تحقیقات پنبه کشور، افزایش بهره‌وری در تولید پنبه است که از طریق افزایش عملکرد، استفاده بهینه از نهاده‌ها و کاهش هزینه‌های تولید محقق و منجر به افزایش درآمد کشاورزان و اقتصادی کردن تولید پنبه می‌شود.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور اظهار داشت: در همین راستا، امسال معرفی یک رقم پرمحصول پنبه تاب‌آور در برابر تنش‌های محیطی و یک رقم بومی متحمل به تنش‌های محیطی و دو رقم هیبرید در دستور کار موسسه تحقیقات پنبه کشور قرار گرفته است.

وی اضافه‌کرد: در معرفی ارقام جدید به دنبال افزایش عملکرد و کیفیت محصول پنبه هستیم تا نیاز صنایع نساجی کشور به الیاف را برآورده کنیم.

قربانی نصرآباد، بر بهره‌وری آب در مزارع پنبه با توجه به محدودیت منابع آبی تاکید و تصریح‌کرد: ارقامی که تاکنون معرفی کرده‌ایم طول دوره رشد را از ۱۸۰ تا ۲۰۰ روز به ۱۲۰ تا ۱۴۰ روز رسانده که منجر به کاهش دو نوبت آبیاری در مزارع می‌شود.

وی ادامه‌داد: توسعه دو رقم جدید پنبه موسوم به جهش و فخر که در سال گذشته از سوی این موسسه معرفی شد، به صرفه‌جویی آب در مزارع کمک می‌کند.

وی افزود: این دو رقم، تجاری‌سازی شده و در اختیار شرکت‌های خصوصی تولید بذر برای تولید انبوه و عرضه قرار گرفته است.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور گفت: در حال حاضر این دو رقم وارد مزارع تعدادی از کشاورزان پیشرو و شرکت‌های تولید کننده بذر شده و امیدواریم در سال آینده سطح زیر کشت آن افزایش یابد.

وی با بیان اینکه ارقام جهش و فخر نسبت به کم‌آبی، شوری و خشکی و برخی آفات و بیماری‌ها مقاوم هستند، اذعان داشت: افزایش عملکرد یک تن در هکتار از دیگر ویژگی‌های این دو رقم نسبت به ارقام قبلی است.

قربانی نصرآباد با بیان اینکه افزایش فاصله آبیاری موجب کاهش عملکرد می‌شود، گفت: با ارقامی که داریم و مدیریت مزرعه می‌توان با کاهش ۳۰ درصدی آب آبیاری در هر نوبت و بدون افزایش فاصله آبیاری، بهره‌وری آب را در مزاع پنبه بالا برد.

وی افزود: ارقام موجود که پس از ۱۱۰ روز قابل برداشت هستند و از این رو امکان دو کشتی شدن مزارع پنبه را در طول سال فراهم می‌کند.

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور اظهار داشت: استفاده از پساب‌های تصفیه شده خانگی و آب شور در زراعت پنبه در راستای صرفه‌جویی در مصرف آب از دیگر برنامه‌های این موسسه تحقیقاتی است.

قربانی نصرآباد، میانگین عملکرد وش پنبه در مزارع کشور را ۳ تا ۳.۲ تن در هکتار عنوان و تصریح کرد: کشاورزان پیشرو بالای ۷ تن در هکتار عملکرد تولید دارند.

وی، استفاده به موقع از نهاده‌های باکیفیت، ارقام جدید، سمپاشی به موقع، رعایت توصیه‌های فنی و مدیریت مزرعه را از دلایل افزایش عملکرد کشاورزان دانست و افزود: اگر شرکت‌های تعاونی کمک کنند و یا کشاورزی قراردادی در حوزه پنبه شکل گیرد و از کشاورزان خرده‌پا حمایت شود، می‌توان میانگین عملکرد تولید وش پنبه را به چهار تا ۴.۵ تن در هکتار افزایش داد.

ارسال نظرات