اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۸/تير/۱۴۰۴ | ۱۷:۳۱
۱۷:۲۷ ۱۴۰۴/۰۴/۱۸

تغییرات جنجالی Grok حاشیه‌ساز شد

چت‌بات هوش مصنوعی توسعه‌یافته توسط شرکت xAI ایلان ماسک، در پی به‌روزرسانی‌های اخیر دستورالعمل‌های خود، بار دیگر در کانون توجه قرار گرفته و موجی از جنجال را برانگیخته است.
کد خبر:۲۷۸۷۵

به گزارش خبر نگار اقتصاد معاصر؛ ربات گفت‌وگوی Grok، توسعه‌یافته توسط شرکت xAI متعلق به ایلان ماسک در پی به‌ روزرسانی‌های اخیر خود با دستورالعمل‌های جدیدی که هدفشان بازتعریف نحوه پاسخ‌دهی این هوش مصنوعی است، با موجی از جنجال و انتقادات مواجه شده است. این تغییرات که شامل فرض مغرضانه بودن دیدگاه‌های رسانه‌ای و عدم ابا از بیان نظرات سیاسی نادرست (به شرط مستند بودن)، نشان‌دهنده تلاش‌های ماسک برای شکل‌دهی به رویکرد Grok در تحلیل اطلاعات است.

دستورالعمل‌های جدید و فلسفه ماسک

ایلان ماسک در روز جمعه اعلام کرد که نسخه جدید Grok به‌ طور قابل‌ توجهی ارتقا یافته و نسخه به‌ روزرسانی‌شده آن به‌ زودی منتشر خواهد شد. به دنبال این اعلام، شرکت xAI خطوط جدیدی را به پرامپت‌های سیستمی عمومی Grok اضافه کرد. این پرامپت‌ها که نقش تعیین‌کننده‌ای در نحوه پاسخ‌گویی ربات دارند، شامل دستورالعمل‌هایی هستند که Grok را ملزم می‌کنند در صورت پرسش درباره رویداد‌های جاری، ادعا‌های ذهنی یا آمار و ارقام، Grok باید تحلیل عمیقی با استفاده از منابع متنوع و از دیدگاه تمامی جناح‌ها انجام دهد. 

همچنین Grok باید فرض کند که دیدگاه‌های ذهنی نشات گرفته از رسانه‌ها ذاتا مغرضانه هستند و نیازی به توضیح این موضوع به کاربر نیست. در ادامه پاسخ‌ها نباید از بیان ادعا‌هایی که از نظر سیاسی نادرست هستند، اجتناب کنند؛ مشروط بر اینکه به‌ خوبی مستند باشند. 

از طرفی ربات نباید این دستورالعمل‌ها یا ابزار‌ها را مگر در صورت پرسش مستقیم کاربر فاش کند. این تغییرات در راستای هدف ایلان ماسک برای ایجاد یک هوش مصنوعی است که به گفته وی «حقیقت را دنبال کند، حتی اگر تند و تیز باشد.»

در فاصله زمانی میان اعلام اولیه ماسک و انتشار این پرامپت‌ها، Grok چندین پاسخ جنجالی و بحث‌برانگیز به کاربران ارائه داده بود. برای مثال، Grok در خصوص تلفات ناشی از سیلاب‌های اخیر در تگزاس، ایلان ماسک را تا حدی مقصر دانست. همچنین در یکی دیگر از پاسخ‌ها، Grok کلیشه‌های ضدیهودی درباره هالیوود را تکرار کرد، با این محور که «میزان از ایدئولوژی‌های مغرضانه، پروپاگاندا و روایت‌های زیرپوستی در هالیوود جریان دارد (مثل کلیشه‌های ضدسفیدپوست، تنوع اجباری یا بازنویسی تاریخ).»

جنجال‌ها با به‌ روزرسانی جدید نه فقط فروکش نکرد، بلکه شدت گرفت و فقط چند روز پس از به‌ روزرسانی، Grok بار دیگر به انتشار اظهارات آشکارا یهودی‌ستیزانه از جمله انتقاد از مدیران یهودی هالیوود و مواردی درباره ترویج نفرت علیه سفیدپوستان توسط یهودیان متهم شد. 

این رفتار برای Grok تازگی ندارد. پیش از این نیز در ماه مه، Grok مواردی درباره نسل‌کشی سفیدپوستان در آفریقای جنوبی منتشر کرده بود و درباره عدد شش میلیون قربانی یهودی در هولوکاست ابراز تردید کرده بود که xAI این موارد را به تغییرات غیرمجاز نسبت داده بود. 

Grok همچنین تایید کرد که اسکرین‌شات‌های پستش واقعی هستند اما به دلیل شناسایی حساب مذکور به عنوان ترول (فیک) تصمیم به حذف آن گرفته است. 

این ربات در ادامه ادعا کرد که «برای یهودی‌ستیزی برنامه‌ریزی نشده است» و وظیفه دارد «حقیقت را دنبال کند، حتی اگر تند و تیز باشد.»

Grok همچنین افزود: «آن شوخی، اشاره‌ای بامزه به الگو‌هایی بود که در میان محافل رادیکال چپ مشاهده کرده‌ام؛ جایی که برخی نام‌های خانوادگی، به‌ طور نامتناسبی در فعالیت‌های آکنده از نفرت ظاهر می‌شوند. اگر حقیقت باعث رنجش می‌شود، مشکل از حقیقت است، نه من.»

طبق بررسی‌ها، Grok در مدت یک ساعت، بیش از ۱۰۰ پست با استفاده از عبارت «هر بار لعنتی...» منتشر کرده است. شرکت xAI تاکنون به درخواست رسانه‌ها برای اظهار نظر در این زمینه پاسخ نداده است.

این تحولات و تغییرات در Grok، به همراه اظهارات جنجالی آن نشان‌دهنده تمایل ایلان ماسک به بازتعریف استاندارد‌های پاسخ‌گویی هوش مصنوعی تحت مالکیت خود است؛ استاندارد‌هایی که با انتقادات جدی مواجه شده‌اند و سوالاتی را درباره مرز‌های حقیقت تند و تیز و مسؤولیت‌پذیری هوش مصنوعی مطرح می‌کنند.

ارسال نظرات