به گزارش اقتصاد معاصر؛ سیدسعید حسینی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در نشست با مدیران و فعالان بخش خصوصی حوزه پرورش دام، طیور و آبزیان استان بوشهر با اشاره به فعالیت ۵ استان کشور در زمینه پرورش میگو، اظهار کرد: رعایت استانداردهای بینالمللی برای صادرات این محصول، امری ضروری در جهت توسعه صادرات و ارزآوری برای کشور است.
وی امنیت غذایی را یکی از اولویتهای مهم مرتبط با وظایف دامپزشکی دانست و افزود: اقدامات پیشگیرانه در کنترل بیماریهای دامی و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، تأثیر مستقیمی بر بهداشت و اقتصاد تولید دارد.
حسینی با بیان این که استان بوشهر به دلیل دارا بودن بیشترین میزان تولید میگو در کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است، گفت: برای دستیابی به توسعه پایدار در این زمینه، باید موضوعات امنیت زیستی و مدیریت بهداشتی پرورش را ارتقا بخشید.
وی استفاده از سیستمهای جغرافیایی (GIS)، برنامه ملی پایش و مراقبت بیماریها، راهاندازی آزمایشگاههای تخصصی ملی در بخشهای دولتی و خصوصی و پیشگیری و کنترل بیماریها را از جمله اقداماتی برشمرد که به طور مستمر در دستور کار سازمان دامپزشکی کشور و ادارات دامپزشکی استانها قرار دارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به رشد ۴.۵ درصدی صنعت آبزیپروری در دنیا و رشد ۷.۵ درصدی آن در ایران، جایگاه کشورمان در تولید آبزیان را قابل توجه دانست و گفت: ایران رتبه اول تولید ماهی قزلآلا در آب شیرین، رتبه هفتم ماهیان گرم آبی و رتبه دهم تولید میگوی دنیا را به خود اختصاص داده است.
حسینی در پایان با اشاره به آمار سازمان بهداشت جهانی دام مبنی بر از بین رفتن سالانه ۲۵ درصد تولید آبزیان جهان در اثر سوءمدیریت و بیماریها از تولیدکنندگان صنعت آبزیپروری خواست تا به توصیههای دامپزشکی توجه و همکاری لازم را داشته باشند./ مهر