به گزارش اقتصاد معاصر؛ هادی خانی، رئیس مرکز اطلاعات مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی در گفتوگویی رادیویی به تشریح اقدامات وزارتخانه در مواجهه با چالشهای اخیر بازار سرمایه پرداخت و بر لزوم حمایت از اقتصاد شناسنامهدار کشور تأکید کرد.
خانی با اشاره به ماهیت شفاف بازار بورس، آن را یکی از سالمترین و پاکترین حوزههای اقتصادی کشور دانست و گفت: اقتصادی که در بورس جریان دارد، اقتصاد شناسنامهدار و آشکاری است که نیازمند حمایت مردم و حاکمیت است.
وی تأکید کرد: ما در مرکز اطلاعات مالی، مسئولیت شناسایی و مقابله با اقتصاد پنهان را بر عهده داریم تا رقابت ناسالم میان فعالیتهای رسمی و غیررسمی از بین برود.
وی با اشاره به سیاستهای حمایتی دولت از بازار سرمایه تصریح کرد: با وجود آنکه کارشناسیهای لازم برای حمایت از بازار صورت گرفته بود، اما یکی از انتقادهای اصلی، تأخیر در تأمین منابع مورد نیاز و اعمال سیاستهاست.
او با اشاره به فشار فروش در هفته نخست پس از بازگشایی بازار گفت: اگر منابع مالی زودتر وارد بازار میشد، میتوانستیم از افت شدید شاخص و ریزش اعتماد سهامداران جلوگیری کنیم.
وی با دفاع از تصمیمات اتخاذشده از سوی دولت و سازمان بورس، خاطرنشان کرد: مجموعه سیاستهای اقتصادی اجراشده با نگاه آیندهنگرانه و مطالعات کارشناسی همراه بوده است. هرچند ایراداتی وجود دارد، اما روند کلی رو به بهبود است.
خانی همچنین گفت: در حال حاضر شاخصها روند مثبت دارند، صفحه فروش جمع شده و با اجرای طرحهایی مانند تضمین سبد سهام خرد تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان، گامهایی مؤثر برداشته شده است.
رئیس مرکز اطلاعات مالی از نظارت جدی وزارت اقتصاد بر ورود و خروج پول در بازار سرمایه خبر داد و گفت: شاخصها و معیارهای معاملات مشکوک به کارگزاران ابلاغ شده و جریانهای مالی بهطور دائم ردیابی میشوند تا از ورود پولهای بیمنشأ و خروج منابع به مسیرهای اخلالگرانه جلوگیری شود.
او تصریح کرد: وظیفه ما اطمینان از سلامت جریان مالی در بازار است و با تقسیم کار ملی که میان دستگاههای مختلف شکل گرفته، روند نظارت و کنترل با جدیت ادامه دارد./مهر