اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۶/تير/۱۴۰۴ | ۱۳:۲۱
۱۳:۰۱ ۱۴۰۴/۰۴/۲۶

واکاوی سناریوهای مختلف خسارت اقتصادی اسرائیل در صورت ادامه جنگ

در گزارشی که از سوی روزنامه فرهیختگان تهیه شده، سناریوهای مختلف آسیب‌‌های اقتصادی اسرائیل در صورت ادامه جنگ مورده واکاوی قرارگرفته است
کد خبر:۲۸۶۵۷

به گزارش اقتصاد معاصر، در تحلیل سناریوی درگیری سه‌ماهه می‌توان گفت: جنگ سه‌ماهه ایران- اسرائیل هزینه‌ برآوردشده ۱۶۲.۴ میلیارد دلار، معادل ۳۰ درصد تولید ناخالص داخلی اسرائیل را خواهد داشت. این سناریو درگیری شدید اما محدود و بدون گسترش منطقه‌ای را فرض می‌کند. 

اجزای عمده‌ هزینه در این سناریو بدین شرح است: عملیات نظامی مستقیم (۵۴.۷ میلیارد دلار برای عملیات رزمی، تجهیزات و بسیج پرسنل)، سیستم‌های دفاع هوایی (۱۳.۷ میلیارد دلار برای گنبد آهنین و سیستم‌های رهگیر پیشرفته که با توجه به قابلیت‌های موشکی ایران حیاتی است)، آسیب زیرساخت‌ها (۳۷.۵ میلیارد دلار برای ترمیم آسیب‌های ناشی از ضربات موشک‌های بالستیک ایران) و تولید اقتصادی ازدست‌رفته (۲۴.۳ میلیارد دلار از کاهش بهره‌وری و اختلال کسب‌وکار).

سناریوی درگیری 6‌ماهه

در درگیری طولانی 6‌ ماهه هزینه‌ای ۳۲۴.۷ میلیارد دلار (چیزی حدود ۶۰ درصد تولید ناخالص داخلی) برای رژیم صهیونیستی درپی خواهد داشت.

این سناریو جنگ فرسایشی پایدار با پیامدهای منطقه‌ای گسترده‌تر و اختلال اقتصادی عمیق‌تر را منعکس می‌کند. دوبرابر شدن هزینه‌ها نه فقط گسترش خطی بلکه تأثیرات تشدیدشونده را نشان می‌دهد که شامل این موارد است؛ آسیب زیرساخت‌ها افزایش‌ می‌یابد که نیاز به بازسازی گسترده دارد، اختلال اقتصادی بیشتر که بخش فناوری اسرائیل را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، هزینه‌های بسیج بالاتر برای دوره‌های طولانی‌تر خدمت ذخیره و هزینه‌های وام‌گیری افزایش‌یافته به دلیل افزایش ریسک حاکمیتی.

ارسال نظرات