اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۹/تير/۱۴۰۴ | ۱۶:۴۸
۱۶:۳۱ ۱۴۰۴/۰۴/۲۹

کسری حدود ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیارد متر مکعب آب در سفره‌های زیرزمینی

معاون سازمان منابع طبیعی گفت: در حال حاضر با کمبود منابع آب زیرزمینی مواجه است و تخمین زده می‌شود که در سفره‌های آب زیرزمینی، کسری حدود ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیارد متر مکعب وجود داشته باشد.
کد خبر:۲۸۹۱۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسن وحید معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی با بیان اینکه تا کنون در اجرای برنامه‌ها، حدود ۱۲۸ طرح آبخیزداری در کشور عملیاتی شده است گفت: یکی از مهم‌ترین کارکردهای این پروژه‌ها جلوگیری از فرسایش خاک و رسوب‌زایی است. همچنین، نفوذ آب به سفره‌های زیرزمینی نیز یکی دیگر از کارکردهای مهم این طرح‌ها به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر کشور با کمبود منابع آب زیرزمینی مواجه است و تخمین زده می‌شود که در سفره‌های آب زیرزمینی، کسری حدود ۱۴۰ تا ۱۶۰ میلیارد متر مکعب وجود داشته باشد، اجرای موثر این پروژه‌ها می‌تواند به تقویت سفره‌های آب و استفاده بهینه از منابع آبی کمک کند.

وی با بیان اینکه هر پروژه‌ای کارکرد خاص خود را دارد و نمی‌توان نقش مثبت سدسازی‌ها را نادیده گرفت، به ویژه در مناطقی که با بحران آب مواجه هستیم گفت: اما یکی از مسائل مهم در این موضوع این است که منابع زیستی حوزه‌های بالادست نباید مصادره شود و حقابه لازم برای تالاب‌ها و محیط زیست تأمین گردد. در غیر این صورت، ممکن است بحران‌هایی مثل بحران گرد و غبار و کمبود آب به وجود آید. 

وی ادامه داد: با این توضیحات، لازم است که توجه ویژه‌ای به مدیریت منابع آب و نحوه اجرای طرح‌های آبخیزداری داشته باشیم. /باشگاه خبرنگاران جوان 

ارسال نظرات