به گزارش اقتصاد معاصر، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت چهاردهم در نشست خبری هفتگی خود که در محل ساختمان شیشهای صداوسیما برگزار میشد در ارتباط با ایام جنگ و مسائل پسا جنگ اظهار داشت: با آغاز لحظات ابتدایی جنگ، وزرای محترم متناسب با حوزه مسئولیت خود، فعالیتهای مرتبط را آغاز کردند. از نخستین دقایق پس از حمله، وزیر محترم بهداشت، دکتر ظفرندی، به همراه کادر درمانی کشور، اقدامات خود را آغاز کردند و اتاقهای بحران فعال شد. سایر سازمانهای مرتبط از جمله آتشنشانی، هلالاحمر، اورژانس و دیگر دستگاههای متولی مدیریت آسیبهای اینچنینی نیز بهسرعت وارد عمل شدند. بدیهی است که در دقایق اولیه، هماهنگی کامل میان دستگاهها نیازمند اندکی زمان بود، اما روند مدیریت بحران با سرعت سازماندهی شد و اقدامات بهصورت منسجم ادامه یافت.
وی افزود: در طول این مدت، کشور هزار و ۶۲ شهید تقدیم کرد که از این تعداد، ۱۰۲ نفر از بانوان و ۳۸ نفر از کودکان به شهادت رسیدند. همچنین ۱۸ نفر از کادر درمان شامل ۶ پزشک، ۵ پرستار و ۷ امدادگر شهید شدند. از مجموع شهدا، ۳۴ نفر دانشآموز و ۵ نفر از فرهنگیان بودند و تعدادی از اعضای هیئت علمی دانشگاهها نیز به شهادت رسیدند. از میان شهدای غیرنظامی، ۲۷۶ نفر به ثبت رسیده و تهران با ۲۶۵ شهید بالاترین تعداد شهدا را داشته است.
مهاجرانی تصریح کرد: در این دوره، آسیبهایی نیز به مراکز غیرنظامی وارد شد؛ از جمله آسیب دیدن ۳۶ مدرسه در ۱۶ استان و ۲۱۹ واحد صنعتی از کارخانههای بزرگ تا واحدهای صنعتی کوچکتر. همچنین منازل ۲۲ نفر از اعضای هیئت علمی دانشگاهها و ۷ بیمارستان آسیب دیدند و ۱۱ دستگاه آمبولانس هدف قرار گرفت. حدود ۸ هزار واحد مسکونی دچار آسیب شدند و فرایند بازسازی آنها طبق برنامه در حال انجام است.
وی گفت: شایان ذکر است که در طول این مدت، ۲۳۰ مدرسه بهعنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گرفت و ۵۶ مدرسه در اختیار خانوادههای آسیبدیده قرار داده شد. همچنین ۲۵ مدرسه برای مدیریت بحران و ارائه خدمات به مردم اختصاص یافت.
سخنگوی دولت تاکید کرد: پیشتر نیز اعلام شده بود که جلسات دولت در صبح روز جمعه با حضور وزرای مرتبط بهویژه وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان برنامه و بودجه، بهصورت منظم برگزار و کارگروههای اقتصادی، رسانهای و سایر حوزهها موضوعات مرتبط را با جدیت پیگیری میکردند. در همین راستا، اختیارات ویژهای به استانها و استانداران تفویض شد تا روند امدادرسانی و مدیریت امور با سرعت بیشتری ادامه یابد.
مهاجرانی عنوان کرد: در حوزه مدیریت بازار نیز اقدامات هماهنگی صورت گرفت و قریب به یک میلیون تن کالا از بنادر کشور تخلیه و به شهرها ارسال شد. لازم به ذکر است که در روز نخست، حدود ۲۰۰ میلیون لیتر بنزین در کشور عرضه شد که این امر، علاوه بر همراهی ارزشمند مردم، نشاندهنده حفظ آرامش و نظم در شرایط بحران بود. ملت ایران در این شرایط نشان دادند که چگونه با اصالت، متانت و همبستگی، بحرانها را مدیریت میکنند.
وی گفت: در طول این مدت، بیمارستانها حدود ۵ هزار و ۸۰۰ مجروح را پذیرش و درمان کردند و حدود هزار عمل جراحی انجام شد که این آمار جدای از پذیرش بیماران عادی و مراجعان روزمره بیمارستانها بوده است. لازم میدانم از تمامی هموطنانی که در مسیر استمرار خدمات کشور و حفظ جریان امور در این دوران دشوار نقشآفرینی کردند، صمیمانه تقدیر و تشکر کنم.
ادامه دارد….