به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، مظفر روستایی در حاشیه بازدید از لاین کاندید معرفی گندم نان در مناطق سرد و معتدل سرد گفت: وقوع تنش خشکی و گرمای آخر فصل در سال جاری، امکان گزینش لاینهای مقاوم به این تنشها را فراهم کرده است.
وی با اشاره به ویژگیهای بارز لاینهای امیدبخش در دست معرفی، به تحمل به تنش خشکی، سرما، پتانسیل تولید بالا، ارتفاع بوته مطلوب، تعداد پنجه بارور و طول سنبله، درشتی دانه و مقاومت به بیماریها از جمله زنگ زرد اشاره کرد.
رئیس موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور، ارزیابی دقیقتر لاینهای جدید گندم نان به منظور تنوعبخشی ارقام زراعی دیم در مناطق سردسیر و معتدل سرد به منظور استفاده از ظرفیت ژنتیکی ارقام را مهم دانست و ضمن تأکید بر اهمیت توسعه تنوع ارقام زراعی جدید دیم، ابراز داشت: هدف ما معرفی ارقام برای اقلیمهای متنوع کشور است که در شرایط تغییر اقلیم دارای تابآوری و سازگاری باشند.
وی گفت: بهرهگیری از فناوریهای نوین و مدیریت مزرعه موجب افزایش بهرهوری در مناطق مختلف کشور میشود.
معاون پژوهش و فناوری مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور نیز گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مکرر و تغییر الگوهای بارش، تمرکز بر توسعه ارقامی که بتوانند در شرایط جدید، عملکرد پایدار و مطلوب داشته باشند، بیش از پیش اهمیت داشته است و شناسایی و معرفی این لاینهای جدید با رویکرد سازگاری خصوصی از اولویتهای مهم پژوهشی مؤسسه محسوب میشود.
جعفر جعفرزاده افزود: ارزیابیهای مستمر تنوع ژنتیکی و گزینش لاینهای برتر، بخش مهمی از فرآیند تحقیق و توسعه مؤسسه تحقیقات کشاورزی دیم در جهت دستیابی به لاینهای کارآمدتر و مقاوم به منظور ارتقای امنیت غذایی کشور محسوب میشود.