اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۰۴/مرداد/۱۴۰۴ | ۱۷:۵۲
۱۷:۵۰ ۱۴۰۴/۰۵/۰۴
اقتصاد معاصر گزارش می‍دهد

سقوط ۱۱ هزار واحدی شاخص بورس در نخستین روز هفته

بورس در آغاز هفته با افت ۱۱ هزار واحدی شاخص کل و خروج ۱۳۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی مواجه شد. فشار فروش در همان ساعات ابتدایی معاملات، روند بازار را معکوس کرد.
کد خبر:۲۹۴۱۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر بورس تهران در نخستین روز کاری هفته جاری، شنبه ۴ مرداد ۱۴۰۴، با کاهش شاخص‌ها و غلبه عرضه بر تقاضا همراه شد. شاخص کل با افت ۱۱،۰۰۰ واحدی به کار خود پایان داد و شاخص کل هم‌وزن نیز حدود ۴،۰۰۰ واحد کاهش یافت. شاخص کل فرابورس نیز نزدیک به ۸۰ واحد عقب نشست.

در جریان معاملات امروز، بیش از ۱۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی توسط سرمایه‌گذاران حقیقی از بازار خارج شد. این در حالی است که صندوق‌های درآمد ثابت، به همان میزان با ورود پول مواجه شدند. ارزش معاملات خرد بازار به ۷،۰۰۰ میلیارد تومان رسید که از نبود جریان قدرتمند تقاضا در بازار حکایت دارد. بررسی وضعیت کلی بازار نشان می‌دهد که فقط ۲۰ درصد نمادها در محدوده مثبت معامله شدند و ۱۸۸ نماد با صف فروش به ارزش بیش از ۱۲،۸۰۰ میلیارد تومان مواجه بودند. در مقابل ۵۲ نماد، صف خریدی به ارزش حدود ۲،۰۰۰ میلیارد تومان ثبت کردند. 

در میان صنایع، گروه برق با ورود پول حقیقی همراه بود اما در مقابل، گروه‌های بانکداری، خودرو و پتروشیمی بیشترین میزان خروج سرمایه حقیقی را ثبت کردند. از نظر عملکرد نمادها، رپویا بالاترین نسبت ارزش معاملات به ارزش بازار را به خود اختصاص داد، فولاد بیشترین ارزش معاملات را داشت، بجهرم صدرنشین صف‌های خرید و واحیا دارای بیشترین صف فروش در پایان بازار بود. 

اجرای مصوبه جدید سازمان بورس مبنی بر افزایش ۷۰ درصدی ضریب اعتباری صندوق‌های اهرمی از امروز، تاثیر محسوسی بر جریان معاملات نداشت و نتوانست مانع از فشار فروش شود. 

در فضای سیاسی نیز تحرکاتی نظیر برگزاری جلسه مشترک میان ایران، فرانسه، آلمان و بریتانیا و همچنین مطرح شدن دوباره مکانیزم ماشه، ریسک‌هایی تازه برای بازار سرمایه ایجاد کرده است. این تحولات باعث شده تا بخش قابل توجهی از فعالان حقیقی، نسبت به آینده بازار محتاط عمل کنند. 

در جریان معاملات امروز، نماد معاملاتی شرکت سایپا با نماد «خساپا» پس از برگزاری مجمع عمومی عادی سالیانه بازگشایی شد. طبق اطلاعیه مدیریت عملیات بازار سهام بورس تهران، این نماد به دلیل عدم تقسیم سود نقدی، بدون محدودیت نوسان قیمت و از طریق مکانیزم حراج بازگشایی و قابل معامله شد. بازگشت «خساپا» به تابلو می‌تواند در جریان معاملاتی گروه خودرو اثرگذار باشد. 

همچنین نماد ایران‌خودرو که قرار بود امروز بازگشایی شود، طبق اطلاعیه منتشرشده، با چند روز تاخیر باز خواهد گشت. 

در هفته پایانی تیرماه، شاخص کل بورس ۱.۸ درصد و شاخص هم‌وزن حدود یک درصد رشد را تجربه کردند اما هم‌زمان با این رشد، بیش از ۳،۵۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. صندوق‌های درآمد ثابت و طلا نیز به ترتیب با ورود ۲،۵۰۰ و ۲،۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی همراه بودند. این واگرایی میان رشد شاخص‌ها و خروج سرمایه، نگرانی‌هایی درباره پایداری روند صعودی ایجاد کرده بود.

ارسال نظرات