اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

بازار

چند رسانه ای

۰۵/مرداد/۱۴۰۴ | ۱۸:۱۸
۱۷:۵۹ ۱۴۰۴/۰۵/۰۵

مصرف سالانه ۴۰ هزارتن آفت کش در کشور

مدیر کل دفتر آفت کش های سازمان حفظ نباتات گفت: در حال حاضر ۹۶ درصد سموم مصرفی کشور کم خطر و متوسط خطر است.
کد خبر:۲۹۵۴۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ حمید یداعی، مدیرکل آفت کش های سازمان حفظ نباتات در برنامه رادیو اقتصاد با اشاره به اثرات زیست محیطی آفت کش ها و نظارت سازمان حفظ نباتات بر واردات گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی مختلف، میزان واردات آفت کش ها متغیر است به طوریکه سالانه ۳۵ تا ۴۰ هزارتن آفت کش وارد می شود.

به گفته وی، زمان ثبت سفارش، آفت کش ها باید دارای استاندارهای بین المللی باشند و در زمان ترخیص ازمایش هایی صورت می‌گیرد که از این رو باید مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی باشد.

یداعی با اشاره به شرایط نگهداری سموم آماده به مصرف بیان کرد: سموم آماده به مصرف و سمومی که تکنیکال یا ماده اصلی وارد و در کشور فرموله و تولید می شوند، شرایط نگهداری متفاوت است به طوریکه شرایط آنها در انبار برحسب نوع سموم متفاوت است و دستورالعمل های خاص خود را دارد که براین اساس مراکزی که سموم را وارد یا نگهداری می کنند، موارد ابلاغ و سپس بازدید های دوره ای صورت می‌گیرد.

این مقام مسئول با بیان اینکه مدت زمان نگهداری آفت کش ها بر روی آم درج شده است، افزود: اگر شرایط انبارها مشکلی نداشته باشد، تا این تاریخ امکان نگهداری وجود دارد که براین اساس در طول دوره واردات یا زمانیکه وارد بازار می شود، بصورت تصادفی نمونه برداری صورت می گیرد.

به گفته وی، سموم مصرفی قابلیت تبخیر و انتشار در فضا را ندارد که بتواند بر لایه اوزون اثر بگذارد و در خاک یا فضای نزدیک آن چک می شود.

مدیرکل آفت کش های سازمان حفظ نباتات با بیان اینکه استانداردهای بین المللی در خصوص آفت کش های تولید داخل در نظر گرفته می شود، افزود: با همکاری سازمان استاندارد از سال گذشته و امسال ۳۰ قلم از آفت کش های پرمصرف تحت استاندارد ملی افت کش قرار دارد که بصورت شدیدتر نطارت بیشتری انجام می شود.

وی ادامه داد: واردات آفت کش ها پیچیدگی خاصی ندارد و براساس اظهارنامه شرکت های واردکننده از زمانی که وارد بنادر و گمرک می شوند، طبق مدارکی برای ترخیص لازم است و سپس نمونه برداری اجازه توزیع داده می شود.

یداعی درباره استفاده از فناوری های پاک به جای سموم و آفت کش ها گفت: چندین سال است که برنامه ها به این سمت است به طوریکه از ۴۸ آفت کش ثبت شده ۹۶ درصد آن کم‌خطر و متوسط خطر است و برنامه ما همین است که به سمت و سوی سموم کم خطر و متوسط خطر پیش رویم و براین اساس از ثبت سفارش و واردات سموم پرخطر پرهیز شده است، در کنار آن با حذف ۱۹ قلم آفت کش پرخطر، درصد سموم پرخطر از حدود ۱۶ درصد امسال به کمتر از ۱۳ درصد رسیده است.

ارسال نظرات