به گزارش اقتصاد معاصر؛ «۴۰ هزار تن چای داخلی تبدیل به کمپوست شد» وزیر جهاد کشاورزی غلامرضا نوری خبر داد.
کمپوست به ترکیبی از مواد آلی گفته میشود که بهعنوان کود گیاهی استفاده میشود.
ماجرا از میانه دهه ۱۳۷۰ شروع شد که با افزایش واردات چای خارجی و کاهش تقاضا برای چای ایرانی حجم زیادی از تولیدات کارخانههای شمال کشور به فروش نرفت و به مرور در انبارها ماند که بعدا این حجم به دهها تن افزایش یافت.
این در حالی است که سالانه به اندازه همین میزانی که تبدیل به کود شده از کشورهای خارجی چای وارد میکنیم.
وزیر جهاد کشاورزی گفته است این چایها ۲۵ سال صنعت چای را درگیر کرده و انبارها را اشغال کرده بود که با این اقدام پرونده چای سنواتی بسته شد.
حدود ۴۰ هزار هکتار زمین و ۱۶۰ میلیون متر مکعب آب برای میزان چایی که تبدیل به کود شده استفاده شده و دهها کشاورز و کارگر سالها در آن فعالیت کردهاند./فارس